8.6 C
Igualada
Divendres, febrer 26, 2021

Les festes de Nadal i Reis estaran plenes d’actes a Igualada

Les festes de Nadal i Reis venen molt carregades d’activitats. Tantes que no hi caben en una pàgina. Ahir dimecres al migdia, l’Ajuntament i els representants de les associacions de comerciants Igualada Comerç, Associació de botiguers del Mercat de la Masuca i Associació de botiguers Nou Centre d’Igualada, i dels dissenyadors de l’Estudi Evvo Pep Valls i Xavi Aznar, van fer la presentació de l’agenda nadalenca. L’esport hi tindrà a veure, i força.

Corre, salta… ja és Nadal
Durant tot aquest any 2019 Igualada ha exercit a fons el títol de “Ciutat Europea de l’Esport” amb múltiples esdeveniments esportius i una millora de les instal·lacions; un llegat que queda ja per la ciutat i que aquest final d’any es vol posar en valor amb una campanya nadalenca de temàtica esportiva.

“Corre, salta… ja és Nadal” és l’eslògan que ha triat l’Ajuntament d’Igualada per difondre una campanya de Nadal que compta amb més de cent activitats culturals, lúdiques, comercials i solidàries, d’entre les que destaca una novetat molt esperada: les “Nadales en marxa”, protagonitzades per les corals de la ciutat i grups musicals que, de manera itinerant, actuaran en 13 punts diferents de la ciutat els dies de més afluència per omplir d’ambient nadalenc als carrers comercials a través de la música en directe. També repeteix la pista de gel i el tobogan de 30 metres instal·lats a la Plaça de Cal Font, a més de les activitats ja tradicionals d’aquestes festes com ara la Fira de Nadal, el Saló de la Infància, la Festa de Reis, els Pastorets, la Marató de recollida de joguines de la Creu Roja o el tradicional concert de Sant Esteve.

Aquest passat divendres dia 29 ja es va inaugurar la il·luminació nadalenca de la ciutat amb un espectacle “infernal” d’Els Pastorets d’Igualada, que van activar un total de tres mil metres d’enllumenat lineal instal·lats als carrers comercials del nucli antic i també del nou centre, juntament amb una vintena d’arbres lluminosos –2 arbres naturals a la plaça de l’Ajuntament i a la Plaça de Cal Font i 18 arbres artificials-, a més de diversos muntatges de llum com arcades, cortines de llum, estrelles, etc. que se sumen a la il·luminació que instal·len els comerciants d’alguns dels carrers.

Dinamització de les vies comercials
Amb aquesta campanya nadalenca l’Ajuntament d’Igualada té un doble objectiu: d’una banda contribuir a la dinamització de les vies comercials perquè la ciutat sigui un pol d’atracció de compradors d’arreu del territori, i de l’altra fer que l’esport, que ha estat el protagonista d’aquest 2019, doni pas a la cultura per tal de consolidar la candidatura d’Igualada com a Capital de la Cultura Catalana el proper any 2022.

Gràcies a la bona acollida que té entre el públic familiar, la pista de gel repeteix per sisè any consecutiu a la Plaça de Cal Font, amb 400 metres quadrats de gel que seran punt de trobada de patinadors de totes les edats. A més, repeteix per segon any el tobogan sintètic de 30 metres, just al costat de la pista, que l’any passat ja va atraure famílies d’arreu de la comarca. Ambdues instal·lacions van obrir les portes divendres passat i estaran obertes fins al dia 12 de gener.

Com ja s’ha fet els anys anteriors, l’Ajuntament d’Igualada obsequiarà amb una entrada per a la pista de gel a totes les persones que col·laborin a la Marató de recollida de joguines de la Creu Roja del divendres dia 20 de desembre.

El Saló de la Infància, els Pastorets i la festa de Reis, els plats forts
El Saló de la Infància aquest any porta per títol “El Nostre Saló” com a homenatge a tots els infants i per celebrar que a finals de l’any passat Igualada va rebre el segell de Ciutat Amiga de la Infància 2018-2022. A més, recordarà els drets i deures recollits a la Convenció dels Drets de l’Infant que celebra el seu 30è aniversari. El Saló de la Infància estarà obert del 27 de desembre al 4 de gener al recinte l’Escorxador.

Pel que fa a la festa dels Reis d’Igualada, tornarà a viure els seus moments àlgids amb l’arribada del Patge Faruk del dia 28 de desembre, el lliurament de cartes del primer dia de l’any, i l’emblemàtica Cavalcada de Ses Majestats els Reis d’Orient la nit més màgica de l’any. Enguany, a més, els Reis celebren els seus 125 anys d’història amb activitats com “Scala Reis”, una exposició repartida en diversos espais de la ciutat amb els elements de la festa de Reis com a protagonistes.

Tornen també les representacions d’Els Pastorets a càrrec del Grup de Teatre Esbart Igualadí, amb sis funcions els dies 22, 26, i 29 de desembre i 5 i 12 de gener al Teatre Municipal l’Ateneu. Al costat d’aquestes activitats principals, s’hi sumen desenes d’actes impulsats per l’Ajuntament d’Igualada i diverses entitats de la ciutat, com la Marató de recollida de joguines de la Creu Roja, que es farà divendres dia 20 de desembre a l’entrada principal de l’Ajuntament perquè cap nen es quedi sense joguina la nit de Reis. El mateix dia es farà la Tradicional cantada de nadales a la Plaça de l’Ajuntament a càrrec de diverses corals de la ciutat.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Acord de La Veu amb Mercat de Casa

La Veu de l’Anoia i Mercat de Casa han arribat a un acord per promocionar conjuntament els seus productes. Recordem que Mercat de Casa és...

La Brigada Municipal amplia la flota de vehicles elèctrics

La Brigada Municipal d’Igualada ha ampliat la seva flota de vehicles elèctrics amb la incorporació de dos turismes Renault Zoe i dues furgonetes Nissan...

L’Hospital demana que no es deixi d’assistir al cribratge del càncer de mama tot i la pandèmia

Amb l'arribada de la pandèmia, des de l'Hospital d'Igualada han notat com hi ha dones que no assisteixen a les cites per fer-se una...

La “Vac-Auto”, l’administració de vacunes dins del cotxe, ja ha arribat a l’Anoia

L’evolució de la campanya de vacunació contra la covid-19 a l’Anoia s’està accelerant. Afortunadament, ja s’han administrat prop de 7.400 vacunes (a 21 de...

Enric Grima, nou president de la Jove Cambra d’Igualada

El passat dissabte dia 20 de febrer, la Jove Cambra Internacional d’Igualada va celebrar l’assemblea de traspàs JCI Igualada 2021, en aquesta ocasió telemàticament....
Compartir