L’atenció als malalts per fragilitat òssia a l’Anoia rep un prestigiós premi

152

La FLS Anoia, coneguda com la Unitat de Fractura Osteoporòtica de l’Anoia, ha estat guardonada amb el prestigiós Premi “Best In Class” -“BIC”- que concedeix Gaceta Médica y la Cátedra d’Innovació i Gestió Sanitària de la Universitat Rey Juan Carlos. La FLS Anoia havia concorregut en la XIV dels Premis BIC (edició 2019) dins l’apartat de Millor Especialitat Mèdica, en concret en el de Fractura per Fragilitat. És el primer any que els BIC reconeixen la qualitat en atenció al pacient a les Unitats de Fractura per Fragilitat òssia.

Els guanyadors d’aquest any, la FLS Anoia, del Consorci Sanitari de l’Anoia (CSA), la Fundació Sanitària Sant Josep (FSSJ) i l’Institut Català de la Salut a l’Anoia (ICS), amb Enric Duaso, Director de Servei Àrea Sociosanitària del Consorci Sanitari de l’Anoia, com a coordinador, han demostrat tenir amplitud de mires. “Tant de bo aquest premi pugui ajudar-explica Duaso- al fet que l’Administració incentivi i implementi la “Fracture Liaison Services –FLS-” o Unitats de Coordinació de Fractures Osteoporòtiques, pel territori nacional. Són unitats de cost efectives pel que l’esforç ha d’anar encaminat a la seva implementació”.

Els guanyadors han rebut aquest premi amb una enorme satisfacció donat que és el màxim reconeixement a què es pot aspirar en el treball basat a donar la millor atenció als nostres pacients amb fractura osteoporòtica. Amb l’aspiració màxima de qualitat, un dels objectius principals de la FLS Anoia és el fet de mantenir actualitzada l’àrea de coneixement, i l’aplicació d’aquesta, en l’atenció de la població amb fragilitat òssia a la qual atenen.

17 professionals a l’Anoia
La Comissió FLS Anoia està formada per 17 professionals de diferents disciplines, buscant la integració dels tres nivells assistencials.

La FLS Anoia ja va ser reconeguda el 2017 amb la distinció d’or de la campanya Capture the Fracture de la “International Osteoporosis Fundation”, sent, en l’àmbit espanyol, la que va obtenir major puntuació.

A nivell local, la FLS Anoia, segons dades del Servei Català de la Salut, és la segona regió sanitària de Catalunya amb major adherència al tractament antiosteoporòtic a l’any d’haver patit una fractura de maluc, amb un 69% d’adherència quan l’objectiu marcat pel Servei Català de la Salut és del 30%.

El repartiment de premis va ser el passat 29 d’Octubre a Santiago de Compostela. El guardó va estar entregat als representants de les tres entitats integrades a la FLS Anoia: Dr. Enric Duaso (CSA), la Sra. Maria Teresa Salgado (FSSJ) i la Dra. Maria José Garcia (ICS Anoia).