L’edició d’enguany de l’Anòlia se celebrarà en un únic espai i amb tots els concerts gratuïts

68

El festival de música estival Anòlia celebrarà el proper mes de juliol la seva 29a edició i, tal i com ha avançat aquest dimecres, 19 d’abril, el regidor de Promoció Cultural de l’Ajuntament, Pere Camps, ho farà amb novetats destacades. Passarà a celebrar-se íntegrament al pati del Museu de la Pell i tots els seus concerts seran gratuïts, combinant alguns dels artistes més destacats del panorama musical del moment i grups emergents d’àmbit comarcal.

Segons Camps “aquesta nova edició de l’Anòlia vol recuperar l’esperit inicial de concerts oberts a tothom en espais públics i simbòlics de la ciutat”. Per això, després de diverses edicions que han combinat els concerts gratuïts al pati de la Igualadina Cotonera i els concerts de pagament als jardins del Cercle Mercantil, el festival recupera la utilització d’un únic espai públic i la gratuïtat de totes les actuacions, durant la setmana del 18 al 22 de juliol.

Gairebé tres dècades de festival

El festival Anòlia va néixer al setembre de 1989, amb el lema “Jazz de nit”, com un moviment cultural i artístic, com una expressió ciutadana que volia aplegar totes aquelles manifestacions de l’art i i de la cultura, de dins i de fora de la comarca. Per això, precisament, el nom d’Anòlia, que recorda el nom de la comarca i té una vocació de donar protagonisme i veu a les formacions musicals d’Igualada i comarca. La primera edició de va anar de dilluns a divendres del mes de setembre de 1989. Al 1990 el festival passa al mes de juliol amb el subtítol de “Set en viu”. Al 1991, es va fer coincidir amb els dies de la Festa Major, durant el mes d’agost i, a partir del 1992, el festival s’ha mantingut sempre al mes de juliol amb una durada d’entre una i dues setmanes de concerts, creixent fins arribar a les 29 edicions que l’han consolidat com una de les cites més importants de l’agenda cultural estiuenca d’Igualada i les comarques interiors.

Programació variada i de qualitat

Al voltant de la segona quinzena de juliol a Igualada es donen anualment cita els artistes més destacats de l’escena musical del moment i d’altres d’emergents per descobrir. Un cartell que consolida l’Anòlia com un dels festivals de referència a la Catalunya Central i del país i que, des de l’any 2012, compta amb el patrocini d’Estrella Damm i la direcció artística d’Enderrock. Actualment s’està enllestint el programa de grups actuants en aquesta edició, que es presentarà en les properes setmanes. Els trets distintius de l’Anòlia, que s’han convertit en la seva essència i que han esdevingut el valor afegit al component musical i artístic són els d’oferir espectacles en directe amb propostes marcades per la professionalitat i qualitat de l’oferta musical, la diversitat en la programació, esdevenir un aparador per a artistes emergents i nous talents i, a banda, el foment dels artistes locals i la diversitat i heterogeneïtat de públics.