L’ocupació turística a l’Alta Anoia ronda el 85% durant la Setmana Santa

28

Balanç positiu de l’ocupació turística els dies de Setmana Santa a l’Alta Anoia. De mitjana, els allotjaments han rondat el 85% d’ocupació tot i que de Divendres Sant a Dilluns de Pasqua, més d’una vintena de cases rurals han penjat el cartell de complet.

Un any més, el perfil del turista que s’ha allotjat a l’Alta Anoia ha estat familiar i sobretot ha vingut de l’àrea metropolitana de Barcelona, tot i que ha augmentat el turista provinent de fora de Catalunya.

S’ha interessat, sobretot, per fer visites de mig dia de durada com ara conèixer la Torre de la Manresana de Els Prats de Rei, el Mercat de Calaf, el Castell de Boixadors a Sant Pere Sallavinera, el Gorg de Nafre de Copons, el Memorial de l’Exèrcit Popular de Pujalt, el Parc Eòlic de Rubió o bé el romànic de Castellfollit de Riubregós, entre d’altres.

En els darrers tres anys el nombre de reserves als allotjaments del territori per Setmana Santa ha anat en augment. Els visitants i turistes valoren especialment la bona acollida rebuda i els recursos naturals i patrimonials que ofereix el territori, a més de la seva restauració basada en productes de proximitat.