16.8 C
Igualada
Dijous, març 23, 2023

L’anglès és imprescindible

Elisabet Seuba
Elisabet Seuba
Directora i professora de l’acadèmia d’anglès New York Institute www.elisabetseuba.com

L’anglès és l’idioma que predomina al món econòmic, a la investigació, a Internet… I dominar-lo és viure plenament l’accés a fons de cultura. Les millors oportunitats de treball requereixen el domini d’aquesta llengua, ja que les noves tecnologies i negocis es mouen en anglès, el qual és considerat el més important del món i l’eina de comunicació global més utilitzada per consolidar negocis empresarials. El 55% d’empleats en empreses globals necessiten usar-lo diàriament, 1/3 dels llibres del món es publiquen en anglès, el 75% de la bibliografia científica és en anglès, el 80% dels usuaris d’Internet s’hi comuniquen, i en canvi, només un 26% de professionals el parlen i escriuen fluidament. Per sort, ara hi ha consciència d’aquesta situació, i els joves l’estudien i aprenen millor, però encara hi ha camí per recórrer.

Un equip humà d’una empresa que el domini fa que aquesta sigui més productiva i competitiva, això és imprescindible en el món globalitzat que vivim. Les organitzacions empresarials necessiten expandir-se cap a nous mercats, i les comunicacions són a nivell internacional. L’anglès ja no és “la llengua del futur”, sinó “l’idioma universal” per excel·lència.

El coneixement d’aquesta llengua va unit a competitivitat, innovació, creixement, millors oportunitats de negoci i exportacions. Un equip humà que el domini es tradueix en un millor rendiment de l’empresa. Però per tal que l’aprenentatge de l’idioma sigui eficaç, les persones han d’estar motivades i ser perseverants. Per aprendre cal il·lusió, ganes, bons professors i mètodes que combinin riquesa i qualitat de continguts amb flexibilitat i interactivitat. Això ho fem al New York Institute, i la persona que ve aprofita al màxim perquè avui en dia, del que patim tots plegats, és de manca de temps.

Com a conclusió, dominar l’anglès ja no és un valor afegit, sinó un requisit indispensable per a tothom, clau per a l’èxit de les empreses. La capacitat de comunicar-se de manera efectiva en anglès marca la diferència entre el fet de poder seguir progressant cap als objectius marcats o bé acabar quedant-se fora del mercat.

Per tant, cal que els nostres fills l’aprenguin com si fos català o castellà i que nosaltres, els grans, ens hi posem també, perquè sigui a on sigui, l’idioma al nostre lloc de treball és imprescindible.

Compartir
Elisabet Seuba
Elisabet Seuba
Directora i professora de l’acadèmia d’anglès New York Institute www.elisabetseuba.com

ESCRIU UN COMENTARI

Més notícies

Portada: “El nou sòl industrial de la Conca ja es promociona a les fires”

Aquesta setmana la Mancomunitat de la Conca d'Òdena ha presentat el sòl industrial aprovat en el recent Pla Director en una fira de Cannes,...

L’aigua és un bé escàs

Quan parlem d’estalviar aigua pensem en els típics hàbits que tots coneixem: tancar l’aixeta quan ens rentem les mans, canviar els banys llargs per...

El repàs de la setmana amb les notícies més llegides a veuanoia.cat

Com cada dijous, fem el repàs de les notícies més destacades dels darrers sis dies a veuanoia.cat. Igualada tindrà un nou parc verd que unirà els...

Últimes notícies