8.5 C
Igualada
Dijous, octubre 29, 2020

La transformació empresarial i social, protagonistes del III Fòrum de la UEA

La transformació empresarial i social –de la mà de la digitalització dels processos, l’eficiència i l’economia circular- seran les protagonistes de la tercera edició del Fòrum Empresarial de l’Anoia, un esdeveniment organitzat i impulsat per la UEA.

Sota el títol “L’horitzó de la transformació empresarial”, la UEA posa fil i agulla a la tercera edició d’aquest acte, un esdeveniment que va néixer amb la voluntat i missió d’exposar les inquietuds, preocupacions, reptes, necessitats i idees de futur de l’empresariat anoienc; i que constata la seva consolidació al territori.

Aquest canvi pivota sobre dos eixos principals: l’abandonament d’un model econòmic lineal per un model circular, i la integració de les noves tecnologies de la informació al procés de producció, distribució i consum, el que coneixem per Indústria 4.0. Aquests dos eixos són els que ens marquen i ens marcaran com ha de ser l’empresa del futur: sostenible, eficient, innovadora, puntera, connectada, respectuosa amb l’entorn, mediambiental i socialment parlant.

En aquest sentit, la patronal anoienca posarà en escena la transformació empresarial i social perquè segons el president de la UEA, Joan Domènech, “és una de les preocupacions manifestades pels empresaris de la comarca, una inquietud que és latent i sobre la qual hi ha molt desconeixement” . En aquesta línia, Domènech afegeix que “hi ha empreses a la comarca que estan immerses en el nou paradigma, però la majoria de les empreses de l’Anoia no ho estan”.

Presentació de l’informe elaborat per la UEA
El III Fòrum Empresarial de l’Anoia tindrà lloc el proper dimecres dia 27 de març, a 2/4 de 7 de la tarda, al Teatre Municipal l’Ateneu d’Igualada; i es preveu l’assistència d’empresaris, experts en transformació digital, innovació i economia circular, enginyers, agents econòmics i socials de la comarca, i diverses autoritats polítiques.

Com en les edicions anteriors, es presentarà l’informe “III Empresa i Progrés – L’horitzó de la transformació empresarial”, un document elaborat per la patronal anoienca, on es plasmen les dades més rellevants, a través d’una tasca d’escolta i aproximació a les necessitats de l’empresariat, els treballadors, els sectors i el territori, i a la vegada, efectuant una anàlisi i un estudi de la seva realitat en relació amb Catalunya, Espanya i l’entorn internacional. Paula Arias, gerent de la UEA agraeix la implicació de les més de 800 persones, empreses i agents que han participat a través de fòrums i jornades tècniques de treball.

L’objectiu d’aquest document és posar sobre la taula una situació que tot just comença i que determinarà el present i el futur de la comarca de l’Anoia. És una aproximació del què suposa aquest horitzó de la transformació empresarial basat en dos grans eixos: el canvi tecnològic i l’economia circular. A més, també té la voluntat de compartir el coneixement, les eines i les estratègies, així com el context de la comarca i les seves empreses per encarar de manera conjunta un full de ruta que permeti posicionar el territori com a comarca resilient en un entorn canviant: que les empreses enfoquin la seva estratègia empresarial, tenint en compte aquest entorn que canvia i que té molts aspectes positius perquè puguin avançar sense quedar fora del mercat i ser cada vegada, més competitives i sostenibles.

Ponència d’Alfons Cornella, expert en innovació
EL fòrum serà presentat pel periodista igualadí Joan Maria Morros, cap d’informatius de Rac1, i comptarà amb la ponència d’Alfons Cornella, expert en innovació, i fundador i president d’Infonomia, empresa de serveis d’innovació que té una xarxa de 25.000 professionals a tot el món. A continuació, es realitzarà un elevator pitch amb casos d’èxits empresarials. L’acte clourà amb una copa de cava relacional a peu dret.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

El ple aprova el conveni per a la construcció del nou campus de salut

El ple municipal ha aprovat aquest dimarts, per unanimitat, el conveni entre el Govern de la Generalitat, a través del Departament d’Empresa i Coneixement,...

La Guàrdia Civil deté a Igualada l’empresari Oriol Soler i escorcolla una empresa a les Comes

La Guàrdia Civil ha llançat a primera hora d'aquest dimecres una operació en divesos punts del país, entre ells Igualada, contra un grup d'empresaris...

Som-hi estructura la proposta per a solucionar el repartiment a domicili

El grup municipal d’Igualada Som-hi s’ha reunit amb Anoia Riders i el Gremi d’Hosteleria de l’Anoia per a fer-los arribar la proposta que va...

Convocada per aquest vespre una concentració davant la caserna de la Guàrdia Civil

Davant les detencions que s'han produït a primera hora del matí de diverses persones vinculades amb el món de l'independentisme, 3 d'elles a Igualada,...

Programació doble a l’Aurora amb el Temps Viscut i Molotov

Aquest cap de setmana el Teatre de l’Aurora oferirà doble programació. El divendres 30 d’octubre tindrà lloc el concert del Cicle Música de Primera...
Compartir