11.2 C
Igualada
Dijous, gener 20, 2022

La Torre de Claramunt aprova els pressupostos amb el vot favorable de tots els grups municipals

La Torre de Claramunt ha aprovat els pressupostos per l’any 2022 amb el suport de tots els grups municipals. L’import total del pressupost ascendeix a 4.310.513, 64 euros, amb una equilibri entre despesa i inversió i una previsió d’endeutament del 31%. A nivell impositiu, el consistori ha congelat tots els impostos.

Pel que fa a la partida d’ajudes socials, es destinarà un 5% més que l’any passat, concretament 42.200 euros. La bonificació pel transport a les persones majors de 65 anys, que fins ara era del 20%, passarà a ser del 50%.

L’entrada en funcionament del nou Espai per a la Gent Gran comptarà amb una inversió de 40.000 euros aproximadament que es sumaran als 10.000 euros ja destinats l’any passat. A més, tindrà una partida de 6.900 euros per a la dinamització del centre.

Pel que fa als centres socials Sant Joan Baptista i Pinedes de l’Armengol s’ha reservat una partida de 52.000 euros destinada a la realització d’activitats.

Pel que fa a ensenyament, es destinaran 92.250 euros, dels quals, 26.200 euros seran per a beques, un 36% més en ajudes que l’any passat.

Un cop més, l’Ajuntament de La Torre de Claramunt aposta per la participació ciutadana i s’ha reservat una partida de 35.000 euros per a destinar en dos projectes que els ciutadans escolliran.

Algunes de les inversions més destacades que es realitzaran són: la segona fase d’asfaltat a Pinedes (60.000 euros), la millora de la xarxa de distribució d’aigües a Pinedes (397.500 euros), una escombradora gran (99.100 euros), asfaltatge del camí del Xaró a La Torre (60.000 euros), la creació franges de seguretat (15.000 euros) i la millora de la zona La Serra a Espoia (60.000 euros).

Els pressupostos també contemplen l’adquisició d’un pis per emergència social, la previsió de posar plaques solars al Centre Social i a l’escola i la col·locació d’una càmera de prevenció d’incendis per disposar d’un municipi més segur.

L’alcalde, Jaume Riba, manifestava la seva satisfacció per tirar endavant aquests pressupostos amb el suport de tots els grups municipals i posava en valor el caràcter negociador i conciliador de totes les parts que han sabut posar per davant l’interès ciutadà.

 

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

El FineArt celebrarà la 10a edició amb una quarantena d’exposicions

FineArt Igualada, que tindrà lloc del 25 de febrer al 20 de març, ja té imatge per celebrar la seva desena edició. Com ja...

Aigua de Rigat seguirà com a patrocinador principal de l’Igualada HC

Aigua de Rigat, companyia gestora del cicle de l’aigua a Igualada, i l’Igualada Hoquei Club han renovat el seu conveni de col·laboració per a...

Esquerra Igualada també critica que encara no s’hagin aplicat les noves mesures de seguretat

A principis de setmana era Igualada Som-hi qui alçava la veu i ara és Esquerra Republicana qui també ha criticat que Igualada encara no...

El concert de Transformart Brass Quintet obre el Cicle Música de Primera Fila

Aquest divendres 21 de gener el Teatre de l’Aurora encenta un nou Cicle Música de Primera Fila amb 8 concerts de cambra i de...

Igualada destinarà 900.000 euros per crear un gran parc infantil i juvenil al Parc Central

L'alcalde d'Igualada, Marc Castells, ha presentat aquest dimecres els principals projectes per aquest any 2022. De les principals apostes que s’han de començar a...
Compartir