2.8 C
Igualada
Diumenge, 3 desembre 2023

Un article de

La plaça de Cal Font tindrà per les festes de Nadal una pista de gel més ampla i un tobogan de grans dimensions
L

Publicitat

La plaça de Cal Font tindrà més atractius per les properes festes de Nadal. A més de l’habitual pista de gel per a patinar, aquest any aquesta serà més àmplia, però la novetat serà un tobogan de plàstic blanc -que imita la neu- de grans dimensions.

El tinent d’alcalde de l’Ajuntament Jordi Pont ha explicat que “la pista de gel recupera les seves dimensions del primer any, ja que no hi ha obres a l’entorn. Anirà complementada amb un tobogan, però que no finalitzarà a la pista de gel, sinó que estarà ubicat a part”.
El tobogan serà “de plàstic sintètic, que simularà el color del gel, i dins del qual la quitxalla es podrà llençar asseguda en un neumàtic. Estarà situat al costat de la pista de gel, més a l’interior de la plaça”.

L’Ajuntament d’Igualada invertirà un total de 75.000 euros en aquestes dues atraccions, després d’efectuar un concurs públic que va guanyar l’empresa N-ice Skating SLU. Aquesta cobrarà 150.000 euros, ja que el contracte és per aquest any i el vinent. “Portar aquestes dues atraccions val més diners, però s’ha efectuat una previsió de taquillatge i el preu final és el que s’ha aprovat. El consum elèctric és a part”, explica Pont. També el cost dels agents de seguretat i el consum d’aigua necessari per a la pista de gel.

Les atraccions funcionaran entre el 30 de novembre i el 13 de gener de l’any vinent. Els preus seran de 6 euros per cada 30 minuts a la pista de gel i 4 euros per tres baixades al tobogan.

La novetat d’aquest any a Igualada ja s’ha vist en altres poblacions del país. A Lleida, l’any passat, ja es va poder veure aquest tobogan sintètic, i va tenir notable èxit. Es tracta d’un tobogan sintètic i ecològic, que simula un de gel, però sense els elevats costos que té el manteniment d’un aparell d’aquestes característiques amb gel real.

Té una alçada de 5 metres per 20 metres de llarg, amb fins a tres carrils i s’hi baixa amb uns flotadors d’1,40 cm de diàmetre, idèntics als que s’usen en els parcs aquàtics.
No es coneix encara si Igualada Comerç o d’altres entitats oferiran algun tipus d’avantatges als seus clients, com ha succeït en anteriors campanyes de Nadal amb vals de descomptes per a la pista de gel.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies