La igualadina Pepita Jorba rep el premi Oriol Martorell de pedagogia musical
L

10 de juny de 2019

La igualadina Pepita Jorba va rebre ahir diumenge al vespre el III premi Oriol Martorell de pedagogia musical, en reconeixement a la seva experiència com a docent en l’àmbit d’escoles de música i conservatoris.

El premi Oriol Martorell, creat pel Patronat de la Fundació l’Atlàntida de Vic, reconeix biennalment aquelles personalitats del sector musical que han dedicat la seva vida professional prioritàriament a la pedagogia musical des de qualsevol del seu àmbit.

Joan Casals, músic i pedagog del Museu de la Música de Barcelona, va ser l’encarregat de fer una glossa de la guardonada, en la qual va destacar-ne l’experiència com a docent en l’àmbit d’escoles de música i conservatoris.

Pepita Jorba i Planell va ser directora de l’EMM d’Igualada i subdirectora i secretària acadèmica de l’Esmuc, professora associada de la UAB en cursos de formació de professora. Ha assessorat centres d’educació musical i ha participat com a professora en el Màster de Direcció i Organització de Centres d’Educació Musical (UAB i ESMUC). Va ser professora del Departament de Pedagogia de l’ESMUC fins al curs 2012-2013 i ha estat directora de l’Escola/Conservatori Municipal de Música d’Igualada fins a l’agost de 2015.

En el seu parlament d’agraïment, Pepita Jorba va remarcat que “com a educadors, hem de creure en la nostra capacitat d’influir, conduir i acompanyar el nostre alumnat” i va afegir que “hem de tenir una part d’utopia per creure que és possible canviar i convertir en realitat els ideals”.

De la seva part, el president en funcions de la Diputació de Barcelona i alcalde d’Igualada en funcions, Marc Castells, va destacar que Pepita Jorba “és una persona molt estimada a la nostra ciutat” i va reblar el seu discurs amb el lema “constància, rigor i profunditat, tres paraules que defineixen de forma precisa la seva manera de fer i de ser”, va dir.

La peça artística del premi és una escultura de porcellana de Pep Madrenas que representa un rotlle de mil partitures que constitueix una torre de vida i coneixement, i al capdamunt la llum del far, la saviesa que s’escampa arreu.

La vetllada va comptar amb diferents actuacions musicals dels alumnes de l’Escola de Música i Conservatori de Vic, i de Guillem Martí, al piano, i Jaume Llobart, a la guitarra elèctrica. Aquesta ha estat la tercera edició del Premi Oriol Martorell de pedagogia musical.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus necessari un canvi en el govern de la Generalitat?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta