10.8 C
Igualada
Divendres, 8 desembre 2023

Un article de

La Fira Caprabo de Proximitat a l’Anoia es farà el setembre
L

Publicitat

Fins 15 petits productors i cooperatives agroalimentàries de l’Anoia van donar a conèixer els seus 90 productes a unes 1.000 persones durant la celebració de la VI Fira Caprabo de Productes de Proximitat que es va celebrar l’any passat, el que significava un augment d’un 25% respecte a l’any anterior en el nombre de productors que han exposat i de productes que es van poder tastar.

L’any 2019 Caprabo va celebrar 7 Fires de Productes de Proximitat. Les xifres de l’exercici passat són molt positives. Va augmentar un 25% el nombre de productors, un 14,5% el nombre de productes en exposició i les fires van rebre un 100% més de visites.
Des de que es va iniciar la celebració de les Fires l’any 2014 a la comarca de l’Anoia, Caprabo ha organitzat un total de 37 fires, presentant més de 2.800 productes de 480 petits productors i cooperatives agroalimentàries de 30 comarques catalanes, arribant a més de 50.000 persones, en aquests anys.

Per a Fernando Tercero, Responsable de Proximitat de Caprabo “valorem molt positivament el desenvolupament d’aquesta fira a la comarca de l’Anoia i de les edicions anteriors que s’han desenvolupat per l’acceptació que tenen entre els clients. Per aquest motiu, treballarem per donar continuïtat aquesta iniciativa, que és un referent en la producció de proximitat, amb la celebració aquest 2020 de 7 noves fires. L’excepcionalitat que estem vivint ens ha portat a posposar la celebració, sempre que sigui possible, a el segon semestre del l’any “.

Paral·lelament a la celebració de les fires de proximitat, Caprabo realitza una decidida aposta per la producció de proximitat. La companyia compta amb un Programa de Proximitat per Comarques a través del qual ha donat entrada, des de 2014, a més de 300 petits productors i cooperatives agràries, i a més de 2.600 productes a les seves botigues.

Pla d’ajuda a la producció de proximitat pel COVID19
En els últims dos mesos, i donant resposta a la problemàtica de el sector agroalimentari que s’ha quedat sense els seus canals de distribució habituals a conseqüència de la crisi sanitària de la Covid19, prop d’un centenar de petits productors i cooperatives s’han sumat a el programa de ajuda que ha posat en marxa Caprabo per donar entrada a aquests productors a les seves botigues.

La iniciativa de Caprabo de donar entrada als petits productors de proximitat davant la crisis sanitària actual ha estat treballada directament amb el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya i amb la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC).

S’han superat les expectatives
En 2019, les vendes de productes de proximitat a Caprabo van créixer un 6,5%. Una xifra que és un 20% superior a la prevista per la companyia. Les vendes de petits productors i cooperatives agrícoles van superar, en el seu conjunt, els 31,3Mill€ durant l’últim exercici. Destaquen els productes frescos i, de manera especial, la fruita amb un augment de vendes del 20%.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies