Junts s’incorpora al govern de Vilanova, que ara ja manarà amb majoria absoluta

71

L’Alcaldessa Noemí Trucharte i el regidor de Junts per Vilanova Jordi Barón, acompanyats de la regidora socialista del PSC, Carlota Silva, del president local de Junts per Vilanova, Pere Sala i dels presidents comarcals del PSC i Junts, Francisco Guisado i Santi Broch, han comparegut aquest dilluns en roda de premsa per anunciar la incorporació de Junts al govern de Vilanova. D’aquesta manera sumen majoria absoluta i enceten el que han anomenat “una nova etapa política per a Vilanova del Camí”. Jordi Barón serà el regidor de Promoció Econòmica, Noves Tecnologies i Hisenda

Tots els compareixents han expressat la seva satisfacció per l’acord assolit que es traduirà, diuen, en “un govern fort i estable per fer front als reptes de futur”. El grup municipal socialista, assegura Trucharte, “ha afrontat les negociacions d’aquest pacte amb la voluntat d’arribar a acords i consensos majoritaris que posin en el centre de la política local els vilanovins i vilanovines”.

Noemí Trucharte assegura que enceten aquesta nova etapa “amb il·lusió responsabilitat i lleialtat al projecte polític socialista” i malgrat que tindran una àmplia majoria, diu que continuaran “estenent la mà a les altres forces polítiques” amb representació municipal.

Jordi Barón, al seu torn, ha reconegut que les negociacions van començar fa mesos, durant els quals s’han anat teixint complicitats i assolint acords puntuals que han fet possible l’aprovació, per exemple, dels pressupostos del 2019 i 2020. Des de Junts, ha dit Baron, “hem apostat per l’estabilitat i valorem l’oferta que ens va fer l’alcaldessa Noemí Trucharte i el PSC”. Per això, explica Barón, “hem decidit passar a l’acció i incorporar-nos al govern amb dues premises bàsiques com la lleialtat institucional en la presa de decisions i el compliment del programa electoral”.

Baron ha volgut deixar de banda la diferència ideològica que separa Junts i PSC, i tampoc ha volgut fer massa referències al passat, per centrar-se, ha dit, en el benestar dels veïns i veïnes de Vilanova del Camí. “Cal sumar esforços i sinergies per continuar avançant i per incidir de ple en el present i en el futur de Vilanova”.

Durant els propers dies es farà la modificació del cartipàs municipal del qual se’n donarà compte al proper ple municipal. El regidor Jordi Barón tindrà una dedicació parcial i representació en tots els òrgans de govern i col·legiats. Així mateix, els dos grups municipals hauran de dissenyar un Pla de Mandat per sumar els principals punts programàtics dels dos partits que configuren el govern.