14.9 C
Igualada
Divendres, 1 desembre 2023

Un article de

Aigua és Vida, CCOO i la PAH no participaran a la Comissió Sectorial de l’Aigua perquè seria “legitimar quelcom que només és una enganyifa”
A

Publicitat

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), Comissions Obreres (CCOO) i Aigua és vida Anoia han comunicat a l’Ajuntament d’Igualada que no assistiran a la Comissió Sectorial de l’Aigua. Aquesta és una taula paral·lela a la Comissió d’Estudi del servei d’aigua i en la qual des del consistori es va decidir que no hi havien de participar. Segons han explicat les entitats, “aquesta segona taula, creada per JxIgualada i Igualada Som-hi, no té cap mena de legitimitat ni d’importància perquè no pot decidir res perquè la important és la que permet la llei i no aquesta”, i afegeixen que “és una taula sense transcendència creada per netejar la seva decisió de deixar-nos fora de la taula encarregada de fer una memòria sobre la possibilitat de la gestió pública a Igualada”.

Les tres entitats denuncien que “aquesta taula paral·lela neix deslegitimada perquè no hi ha cap entitat que l’hagi demanat i que la seva existència només respon a la necessitat de fer veure que ens deixen participar, essent la seva naturalesa inútil perquè només és consultiva”. A banda, Aigua és vida, CCOO i la PAH denuncien que “és una taula feta a mida perquè, sense tenir cap mena de bases que la determinin, ni havent-hi hagut cap convocatòria pública, també hi ha convocades tres entitats econòmiques com són el Gremi de blanquers d’Igualada, l’Associació d’Empreses del Polígon industrial Les Comes (AEPIC) i la Unió Empresarial de l’Anoia, les quals mai han mostrat públicament cap interès en relació al servei de l’aigua”.

En aquest sentit, la PAH, CCOO i Aigua és vida han assenyalat que “aquesta segona taula es deslegitima doblement perquè li manquen les bases, com sí té la Comissió d’Estudi del servei d’aigua a la que no ens permeten participar” i critiquen que “aquesta segona taula és un insult a la participació ciutadana perquè pretén fer creure a la ciutadania que l’Ajuntament fa participar a les entitats quan en realitat només les vol utilitzar mediàticament”. Per aquests motius, CCOO, Aigua és vida i la PAH asseguren que “no assistirem perquè fer-ho seria legitimar quelcom que només és una enganyifa”.

Des de la PAH, CCOO i Aigua és vida recorden que “sense nosaltres el problema de l’aigua seguiria ocult” i afegeixen que “és una estafa institucional que se’ns deixi fora de la vertadera comissió i ens vulguin incloure en una de dubtosa transparència i sense bases regulades”. En aquest sentit, recorden al govern Castells i al partit de Jordi Cuadras que “volem participar de la Comissió amb les associacions de veïns i no hi ha res que ho impedeixi excepte la seva voluntat política” i afegeixen que “si l’Ajuntament no fa públic el contingut de la Comissió d’Estudi del servei d’aigua, Aigua és vida farà tot el possible per fer-ho públic”.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies