4 de juny de 2022

Junts per Igualada reclama més places de FP a la comarca

El grup municipal de Junts per Igualada demana que la formació professional sigui una prioritat per la Generalitat, i més després de conèixer que només en les preinscripcions de formació professional ja quedin més de 400 alumnes fora. “Cal seguir oferint opcions a joves i adults perquè es puguin formar i accedir a aquest mercat laboral que cada cop demanda més especialistes”. De fet, a la comarca l’atur dels joves d’entre 16 i 25 anys se situa al voltant del 26%, igual que l’atur entre els 25 i 39 anys.

Jordi Marcé i Patrícia Illa

La tinent d’alcalde i regidora d’ensenyament Patrícia Illa ressaltava que “des de l’Ajuntament ja no hem parat de treballar. Vam ser un dels impulsors de la campanya a favor de les TIC, vam impulsar un dels graus en tèxtil amb una alta inserció, i recentment hem preparat junt amb l’institut de referència a la comarca, el Milà i Fontanals, un pla funcional que resumeix totes les necessitats que té el centre educatiu, i ho hem treballat de la mà de les principals associacions econòmiques de la comarca.”.

De fet, l’any 2021 ja es van quedar més de 500 alumnes sense accedir a la primera opció, i des de llavors l’Ajuntament ha fet diferents propostes a la Generalitat d’ampliació d’estudis, i ha treballat amb experts en formació professional a d’altres països per poder tenir un pla de treball que permeti que l’ampliació de l’institut sigui una realitat.

Així mateix, el grup de Junts per Igualada, ha denunciat de nou la manca de compromís del departament d’ensenyament de la Generalitat, que porta un any en la immobilitat absoluta en aquest tema. “L’únic que ens diu la generalitat és que no és la nostra competència i s’equivoquen. Potser no és de la nostra competència, però la formació dels joves de la nostra ciutat és de la nostra incumbència, i no deixarem de treballar perquè l’ampliació sigui una realitat”.

A la roda de premsa també hi ha assistit el regidor de Promoció Econòmica Jordi Marcè, que ha posat en relleu les necessitats del sector econòmic de la comarca “Igualada és i ha estat sempre industrialista, i les empreses ens informen que cada cop els costa més trobar personal qualificat i format per treballar, sobretot en l’àmbit metal·lúrgic, electrònic, mecànic i també, cada cop més de l’àmbit de les fotovoltaiques. Si l’Anoia no pot oferir als joves una formació de qualitat, el talent de la nostra ciutat s’anirà fora”.

El govern liderat per Marc Castells de nou estén la mà a la Generalitat per treballar junts en una aposta real cap a la formació professional, i oferir així un futur pels joves.

Comparteix l'article:

Comenta aquest article: