L’entitat VadeFoodies a través d’esdeveniments efímers emmarcats en un entorn festiu i cultural remou el món gastronòmic local, ja sigui apropant al públic noves i tendències gastronòmiques internacionals d’èxit o bé, fent visible el producte de proximitat. Després de l’èxit de la primera edició del VadeFoodies, aquest cap de setmana presenten VadeMercat, una iniciativa que compta amb el suport de l’Associació de Botiguers del Mercat de la Masuca i l’Ajuntament d’Igualada. VadeMercat vol reivindicar la vitalitat del mercat municipal en tant que centre comercial, donar protagonisme a les parades i botiguers, i subratllar la varietat i qualitat dels productes que s’hi ofereixen.
En una entrevista a Surtdecasa Centre, el president de VadeFoodies, Joan Fontanella, assegura que VadeMercat “vol redescobrir el mercat, posar sobre la taula la importància gastronòmica que té el Mercat de la Masuca per a Igualada, l’alta qualitat, la proximitat, l’assortit dels seus productes i la vitalitat que ja de per si té un mercat”. Fontanella destaca que “cada botiga oferirà als seus clients productes elaborats per ells mateixos. L’objectiu és aconseguir un 40% de visitants que no hagi posat mai els peus al mercat o bé, que faci molts anys que no el visita”.
Pel que fa al funcionament de la nit de tapes, Fontanella detalla que “cada participant podrà adquirir plantilles amb 5 tiquets i decidir quines degustacions vol tastar. El valor de cada tapa, tot i tenir un preu popular no és estàndard, d’aquesta forma cada parada ha pogut decidir quants tiquets demana per a cada tast”.
“A banda de les parades interiors i exteriors del mercat es col·locaran també, terrasses i zones per menjar, tant al carrer de la Virtut com al carrer de Joaquima Vedruna, els quals estaran tallats durant l’esdeveniment. L’espai està pensat perquè el participant entri a demanar les tapes i tingui un lloc on menjar de forma tranquil·la, amb la família i els amics. En aquestes zones s’hi desenvoluparan els concerts, els Dj’s i alguna altra sorpresa que no podem desvelar”, afegeix el president de VadeFoodies.
Podeu llegir l’entrevista sencera al web de Surtdecasa Centre.