Igualada acollirà aquesta tardor el segon Stage de Banda Simfònica
I

21 de setembre de 2015

stage.jpg

El proper 24 de setembre s’obren les inscripcions per al segon Stage de Banda Simfònica d’Igualada, que arrencarà a l’octubre. Aquestes estades musicals, que es duran a terme a l’Escola Municipal de Música, constaran de quatre sessions intensives de treball i un total de 35 hores, els dissabtes 17 i 31 d’octubre, i 14 i 28 de novembre, de 10h a 14h i de 16h a 20h. A banda, es duran a terme activitats complementàries de formació, com ara concerts didàctics o xerrades, entre altres. El treball d’aquestes sessions culminarà amb un concert públic que es durà a terme el dia 29 de novembre al Teatre Municipal l’Ateneu d’Igualada, a les 12h.
L’objectiu del segon Stage de Banda Simfònica passa per estimular el treball dels instruments de vent, un grup que inclou també la percussió i els instruments de corda – arcs greus –violoncels i contrabaixos– mitjançant repertoris de concert del gènere de Banda Simfònica. L’esdeveniment coincideix amb l’inici de curs i vol afavorir l’interès per la música, l’intercanvi artístic i la cooperació entre les persones participants, de diferents nivells i procedències.
Les inscripcions són gratuïtes i obertes a tots aquells estudiants, amateurs i professionals que hagin realitzat estudis de grau mig o bé que el seu nivell sigui equivalent, com a mínim, a un segon cicle de grau professional dels actuals estudis reglats, de les especialitats instrumentals de flauta travessera, oboè, clarinet, fagot, saxòfon, trompa, trompeta, trombó, fiscorn, bombardí, tuba, percussió, violoncel i contrabaix. Els directors, professors i assistents seran professionals de renom.
En la primera sessió de treball, els participants realitzaran una audició que podran portar preparada de casa o bé podran assajar-la a la mateixa escola durant les primeres hores de la jornada. Els estudiants i amateurs que ho vulguin o que no tinguin el nivell suficient requerit, també podran assistir a les sessions en qualitat d’oients. A les sessions, en definitiva, s’hi podrà assistir a través de tres categories de participació, que seran les d’oient, alumne actiu i professional col·laborador.
Les obres tindran un nivell de qualitat simfònica i abastaran quatre àmbits, com són les transcripcions per a banda d’obres simfòniques i de música de pel·lícules, les obres originals per a banda simfònica, les obres de música catalana i les obres de repertori ibèric costumista.
El projecte, impulsat pel departament de Promoció Cultural de l’Ajuntament d’Igualada conjuntament amb Contrapunt, plataforma per a la promoció d’activitats musicals,
compta amb la col·laboració de l’Escola de Música Conservatori d’Igualada i la Banda de Música d’Igualada (BMI).
Les inscripcions es podran formalitzar del 24 de setembre al 7 d’octubre, omplint una butlleta que es pot trobar a al web www.igualada.cat. En la primera sessió es lliurarà a les persones participants el material necessari per a dur a terme les sessions, en el qual s’hi trobaran les partitures. En acabar, els participants obtindran un diploma avalat per la direcció de l’stage i l’Ajuntament de la ciutat.
Per a més informació es pot consultar el web de l’Ajuntament d’Igualada, trucar als telèfons 93 807 80 21 o 93 804 08 84, o bé escriure un correu electrònic a l’adreça electrònica contrapunt@llegim.com.

Comparteix l'article:

L'Enquesta

Llegeixes els llibres que et regalen per Sant Jordi?