ANNA MARIA VILA PUJÓ
Em dic Anna Maria Vila Pujó, tinc 50 anys i soc nascuda a Igualada. Vaig passar la meva infantesa entre la plaça dels Porcs d’Igualada i el petit poble de Rocamora, el poble de la família materna.
Alguns em reconeixereu, és el que té treballar en un comerç d’Igualada. Vaig començar a treballar a l’empresa familiar J. Vila Massana mentre ho compaginava amb els estudis d’administratiu al Milà i Fontanals.
La feina de peixatera i de botiguera en general demana molta dedicació i moltes vegades fa difícil la conciliació familiar, però també és molt satisfactòria si t’agrada el tracte amb els clients.
Han passat 100 anys d’ençà que els nostres besavis van obrir el negoci de venda de peix i marisc, pesca salada i fàbrica de gel a Igualada, ja som la quarta generació.
En aquests 100 anys han canviat molt els hàbits de consum, cada vegada més es busca dedicar menys temps a la cuina i a tot el que implica: compra, cuina i neteja. Al mateix temps es valora molt més l’oci i en els moments de lleure, la restauració ha guanyat molt pes, cosa que afecta les vendes en els comerços d’alimentació. Si ho sumem a la comoditat en l’aparcament i amplitud d’horaris en els grans centres comercials, tot junt posa al petit comerç en una situació molt delicada.
La notícia que m’agradaria llegir a La Veu de l’Anoia i Veuanoia.cat és…
«El comerç Igualadí remunta contra tot pronòstic gràcies a les millores i la gestió de les zones d’aparcament taronges al centre de la ciutat»