Gotes de Cohesió visita el Cementiri Vell d’Igualada
G

29 d'octubre de 2021

El passat dilluns 25 d’octubre es van reprendre les visites trimestrals del programa Gotes de Cohesió, un programa de la regidoria d’Acció Social que, per mitjà de sortides culturals, ofertes a tota la població d’Igualada, promou la coneixença entre persones de diferents nacionalitats i possibilita el trencament de prejudicis i estereotips compartint un temps i un espai. El programa compta amb la col·laboració de les regidories d’Entorn Comunitari (equipaments cívics) i Promoció Cultural que aporta el tècnic que guia les visites.

En aquesta ocasió, la ruta pel Cementiri Vell d’Igualada, racons i funcions. ens ha permès descobrir la història d’aquest espai emblemàtic. La creació de nous cementiris va ser un procés general en tots els municipis, després que l’any 1787 Carles III va prohibir enterrar dins les ciutats i viles, iniciant-se un radical període de canvis. La visita també ha permès conèixer la història i altres secrets d’aquest espai, com el cementiri “lliure”, on eren enterrats els qui no professaven la religió catòlica.

Una trentena de persones, de les quals un 38% d’origen estranger, han gaudit i après amb aquesta trobada.

La propera visita es programarà pel primer trimestre de 2022 i es publicarà, com sempre, al programa dels Equipaments Cívics i a la Boixeta Cultural.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Llegeixes els llibres que et regalen per Sant Jordi?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta