18.6 C
Igualada
Dimarts, juny 22, 2021

Garanteix la supervivència i el creixement del teu negoci

Oriol López
Assessor del creixement i autor del llibre “Creix i Prospera”

En moments convulsos, la proactivitat no només garanteix la supervivència sinó que, fins i tot, porta al creixement empresarial.
Dies enrere, vaig trucar un empresari que en els darrers temps ha anat movent-se cap a un nou tipus de client. Es tracta d’una empresa de més de 10 milions d’euros de facturació que, arran d’una nova estratègia definida fa uns mesos, va decidir cercar nous clients a la indústria de l’automòbil, una tipologia de client més sofisticat i amb un marge de més elevat.

La recent aparició i propagació del coronavirus ha aturat la indústria automobilística, degut a la manca de components i el risc de contagi entre el seu equip. Per això, vaig decidir trucar-lo. Afortunadament, no han abandonat (ni tenien pensat fer-ho) la resta dels seus clients, perquè entenien que la nova estratègia anava a llarg termini i perquè no volien arriscar el valor i la relació que obtenen els seus clients actuals.

Ens vam reunir telemàticament i vam prendre tres decisions:
• En primer lloc, reunir l’equip directiu (a través de videoconferència, per suposat), per revisar l’estratègia i definir noves prioritats en un termini de 30 a 90 dies.
• A continuació, revisar i analitzar la seva posició financera, de cara a comprovar què passaria si els seus ingressos fossin zero a partir d’ara i durant els propers 3 a 6 mesos.
• Finalment, ser més proactius amb els clients.
Però, a l’arribar a aquest darrer punt, tothom es va preguntar: què vol dir “ser més proactius”?

Perquè la proactivitat no sigui una paraula buida a la teva pàgina web o al teu catàleg, hem de desenvolupar hàbits que la facin genuïna.
Hem d’aconseguir que els clients valorin la proactivitat com a part de la cultura i comportament de tota l’empresa. Ser proactius significa centrar-se en l’excel·lència del teu producte (qualitat, impacte…) i del teu servei (terminis, experiència…).

Com implementar una gestió proactiva en temps convulsos?
La proactivitat no tracta de sistemes, sinó d’hàbits, pel qual t’animo a incloure aquests tres en el teu dia a dia, a partir d’avui mateix:
1. Posa les teves relacions per davant de la teva feina. Pensa en el teu millor client. Quina és a relació que tens amb ell? Per això, truca els teus clients, demana’ls què més pots fer per ells i com pots ajudar-los durant aquest període.
2. Planifica temps diari per a pensar, aprendre i créixer. Pensa en un client cada dia: qui són, com ajudar-los… Bloqueja una hora diària a la teva agenda amb una reunió amb tu mateix o el teu equip directiu amb l’objectiu de reflexionar.
3. Prioritza l’acció, i no la reacció. Si reacciones a tot el que us passa, només alimentes l’status quo, i no lideres la millora i la innovació. Per tant, escriu un pla per generar nou negoci en temps com els que vivim.

La proactivitat, doncs, imprimeix velocitat a la direcció que tries, de manera que t’asseguris el creixement en base a dos principis que han de regir qualsevol empresa que vulgui prosperar: l’estratègia i la flexibilitat.

Per tant, si només pots fer una sola cosa, truca els teus clients per tal d’oferir-los ajut, compartir idees, donar consells gratuïts, alimentar la relació

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Els Prats de Rei celebra el GroundUP Músic, organitzat per un famós artista veí del municipi amb 4 Grammys

Aquest cap de setmana s'ha celebrat a Prats de Rei l'edició virtual del GroundUP Music Festival, un esdeveniment organitzar pel músic multipremiat Michael League....

Mor el poeta igualadí Pius Morera als 78 anys

El poeta igualadí Pius Morera ha mort aquest divendres als 78 anys. Nascut el 5 de juliol de 1942, va guanyar l’Amadeu Oller de...

L’Anoia registra la pitjor campanya del cereal de l’última dècada

Campanya del cereal irregular a la Catalunya Central. Si bé a les zones més elevades la producció ha estat mitjana, al Pla de Bages...

L’Igualada Rigat no pot amb el Sarzana i cau a quarts de la WSE Cup

L’IHC RIGAT va caure eliminat divendres en els quarts de final de la WSE Cup i ja no es va poder classificar per les...

10 anys d’història d’uns populars, magnífics i generosos “Músics del Parc”

Va ser tot una delícia el passat dijous, 3 de juny, poder participar de l’últim concert d’aquest curs dels “Músics del Parc”, en un...
Compartir