Excel.lents Tres Tombs a Igualada

90

16120825068_555b8cb955_b.jpg

La nostra ciutat va viure, un any més, la festa dels Tres Tombs amb la participació de nombrosos carruatges, carros i cavalleries que van fer els tres tombs al circuit habitual per a gaudi de petits i grans que es van aplegar pels carrers d’Igualada per veure’ls passar. La climatologia va acompanyar i malgrat el fred que feia, el tímid sol va alegrar el matí.
El tret de sortida de la festivitat de sant Antoni Abat es va donar divendres al Saló de Sessions de l’Ajuntament que va acollir l’acte de presentació de la Festa Patronal de l’Antic Gremi de Traginers d’Igualada. Enguany la celebració dels Tres Tombs, que va arrencar el 1822 arribava a la seva 193a edició. Divendres es van lliurar les banderes als seus nous portadors: la Bandera Gran del Gremi a Jordi Pons i Genovès i la Bandera Petita a Jaume Pons i Genovès. També es van imposar les bandes a la Pubilla d’aquesta edició de la Festa, Blanca Jorba i Riba, i a les Dames d’Honor, Magda i Berta Jorba i Riba. La cloenda de l’acte la va posar una conferència acadèmica a càrrec de l’enginyer industrial i expresident de Fira d’Igualada durant vint-i-dos anys, Pere Carles i Freixes.
Dissabte, dia de Sant Antoni Abat, va tenir lloc l’ofici solemne a Santa Maria i així com la cercavila pels carrers de la ciutat per acompanyar els banderers a casa seva.
Uns 200 cavalls i més d’una seixantena de carros van participar diumenge als Tres Tombs en què es van donar cita els carros més emblemàtics com són la Diligència d’Igualada, el carro de la palla, el de les bigue. La pubilla i les dames, vestides d’època, van fer el circuit en un carruatge. En finalitzar el tercer tomb, i després de la benedicció dels animals i el repartiment del panet beneït, va tenir lloc el dinar dels traginers al restaurant Sesoliveres