La comunitat musulmana d’Igualada es pronuncia contra terrorisme
L

19 de gener de 2015

islam.jpg

Després de l’atemptat a la publicació satírica francesa ‘Charlie Hebdo’, la Mesquita d’Igualada ha volgut mostrar el seu rebuig a aquest atac, defensant l’Islam com una creença que vetlla per la convivència pacífica entre les persones i que en cap cas promou la violència.

Ahmed Selmoun, Immam de la Mesquita, ha volgut deixar ben clar que l’islam no té res a veure amb tot això, sinó tot el contrari: “ens sentim molt dolguts pel que va passar a França. En el ‘verdader Islam’ no existeix la violència ni el terrorisme.” En el mateix Alcorà, afegeix, “es diu, en primer lloc, que el teu deure com a bon musulmà és fer que els altres es beneficiïn de tu, sense esperar res a canvi i, en segon lloc, que no has de fer mal a ningú, mai utilitzaràs la violència, ni física ni verbal”, valors plenament incompatibles amb el que va ocórrer a França.

En l’Islam tampoc trobem representacions de la imatge de Déu o del Profeta i malgrat explica obertament que la mofa d’aquests els pot molestar, també ens diu que la resposta mai ha de passar per la violència: “sí, tenim dret a respondre: ensenyant tot allò bo que tenim” i insisteix en que el camí pacífic és l’única opció possible.

Per últim, l’Ahmed ha mostrat la seva por al rebuig de l’Islam que s’està generant després de l’atemptat. “Quan passa això, vol dir que no hem treballat prou, ni bé. No hem treballat perquè la gent sàpiga realment com som, i això em dol”. Explica que és necessari que es produeixi aquest acostament enmig de la desconeixença i té la certesa que les noves generacions, els més joves, són qui han de produir aquest canvi. En aquest sentit, convida a tota la ciutadania a apropar-se a la mesquita: “de tant en tant, fem portes obertes, que ens vinguin a veure, a preguntar, sense por, hem d’enriquir-nos mútuament” i és que al cap i a la fi, som veïns.

Comparteix l'article:

L'Enquesta

Llegeixes els llibres que et regalen per Sant Jordi?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta