Els Moixiganguers exporten el talent casteller a Andorra
E

21 de juny de 2019

La colla igualadina actuarà, conjuntament amb els seus homòlegs andorrans, a la Plaça Coprínceps d’Escaldes-Engordany el proper diumenge 23 de juny a les 11 del matí, en l’anomenada Diada dels Pirineus, la cita castellera més important del país.

Els morats marxen amb l’objectiu de donar suport als Castellers d’Andorra en la tasca de promoure la cultura catalana al país pirinenc. A part de la diada, els Moixiganguers també participaran de la cremada de Falles 2019 d’Andorra la Vella, una festa tradicional en la que s’encenen uns troncs, les falles, i es porten fins a la plaça del poble on es crea una gra foguera. Les falles, igual que els castells, estan reconegudes com a Patrimoni CulturalImmaterial de la Humanitat per la UNESCO.

El viatge, organitzat pels Moixiganguers, mourà més de 150 persones des de dissabte 22 fins dilluns 24. La colla, per facilitar el desplaçament, posa a l’abast dels castellers un autobús que sortirà des d’Igualada i que els durà fins Andorra, on s’allotjaran en un hotel d’Escaldes-Engordany. Més enllà dels castells, han organitzat una caminada per les muntanyes andorranes i serà una bona oportunitat per la colla d’enfortir les relacions i cohesionar el grup abans de les diades que els esperen al llarg de l’estiu.

Les últimes actuacions
El passat cap de setmana, la colla va actuar per partida doble. Dissabte, a Valls, van compartir plaça amb la Colla Vella dels Xiquets de Valls, Nens del Vendrell i Castellers de Barcelona. Els igualadins van descarregar el 4d8, el 3d7, després d’un intent de 3d8 i el 4d7 amb agulla. Diumenge van actuar a Vilanova i la Geltrú amb Bordegassos de Vilanova i Gausacs de Sant Cugat, on després d’un intent desmuntat del 4d8, van poder descarregar el 4d8, el 7d7 i el 5d7.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus necessari un canvi en el govern de la Generalitat?