19.8 C
Igualada
Dimecres, octubre 20, 2021

El jazz torna a Igualada amb la setena edició de l’Estival de Jazz

L’Estival de Jazz arriba ja a la seva setena edició consolidant-se com un dels festivals de jazz imprescindibles de Catalunya per l’impuls que dóna a les noves fornades del jazz català, sobretot amb la celebrada Carta Blanca. Destaca el seu caràcter innovador, amb voluntat d’explorar i descobrir nous espais de la ciutat a través del jazz, amb propostes que s’apropen a tot tipus de públic.

En aquests set anys, el festival ha anat creixent pel que fa al nombre de propostes i a la durada del festival i ha comptat amb la complicitat del sector, que any rere any espera la producció pròpia de l’Estival de Jazz, que des del seu inici ha estat premiada o finalista dels premis anuals de l’Associació de Músics de Jazz de Catalunya.
L’any 2019 el projecte Carta Blanca ha rebut el premi al millor treball discogràfic per l’AMJM (Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya).
L’Estival de Jazz està organitzat per l’Associació Tocats de Jazz i compta amb el suport de l’Ajuntament d’Igualada i del patrocini de diferents empreses de la localitat

El millor jazz
Ahir dijous es va dur a terme el ja tradicional cinema a la fresca al pati de l’Ateneu Igualadí amb la projecció del documental Thelonious Monk: Straight, No Chaser sobre la vida del reconegut músic.
Avui divendres 21 a les 22:30h serà el torn de Iago Aguado quartet, que presentarà el seu nou projecte Festina Lente al pati del Museu de la Pell.

L’Estival de jazz dóna Carta Blanca a la pianista Ester Quevedo
Per als aficionats que cerquen nous estímuls musicals, l’Estival de Jazz destaca per oferir una producció pròpia gràcies al “Carta Blanca a…” proposada a un músic diferent en cada edició. El festival dóna literalment carta blanca a un músic consolidat, però que manca de projecte propi, per tal que presenti en el marc de l’Estival de Jazz el projecte jazzístic que vulgui. Del resultat, l’Estival de Jazz junt amb la col·laboració de la discografia Underpool, n’editen un disc.

Pandora (2013) del bateria Ramon Prats, premiat per l’AMJM, Epokhé (2014) del guitarrista Dani Comas, Noninó (2015) del pianista Toni Vaquer, Terror (2016) de Txema Riera, Broken Line (2017) del saxofonista Santi de la Rubia i Carta Blanca (2018) del contrabaixista Marc Cuevas han sigut les produccions pròpies del festival fins a dia d’avui. Aquest any 2019 el projecte Carta Blanca ha rebut el premi al millor treball discogràfic per l’AMJM (Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya).

Enguany el repte és per la pianista Ester Quevedo, que demà dissabte 22 de juny presentarà al Teatre de l’Aurora el seu primer projecte sota el seu nom.
L’acompanyaran Òscar Latorre a la trompeta, Vicent Pérez al trombó, Roger Gutiérrez a la bateria i Pau Sala al contrabaix.

La imatge
Any rere any l’Estival de Jazz vol apostar per un artista igualadí a qui encarrega la tasca de dissenyar la que serà la imatge del festival durant l’edició. Així doncs, cada any s’ha donat també “Carta Blanca” per tal que cada artista pogués expressar de manera lliure el que per ell és l’Estival de Jazz i tot el que comporta.

L’any 2013 va ser encarregat a Pau Badia, qui també va dissenyar el logotip de l’Estival de Jazz. L’any 2014 a Bet Farrés, l’any 2015 a Roger Velázquez, l’any 2016 a Xavier Gabriel, l’any 2017 a Joana Sardà i l’any 2018 a Bàrbara Balcells.
La imatge d’aquest any és obra de l’artista igualadina Estela de Arenzana.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Poble Actiu acusa al govern Castells de “manca de planificació” en gestió de residus

A finals del 2022, el contracte de gestió del servei de recollida de residus i neteja viària de la ciutat d’Igualada arriba al seu...

L’Observatori Contra l’Homofòbia exigeix explicacions per la denúncia de Teresa Bernadas per un diagnòstic mèdic homòfob

L'Observatori Contra l'Homofòbia (OCH) ha exigit "responsabilitats polítiques" al conseller de Salut, Josep Maria Argimon, i ha demanat que comparegui urgentment per donar explicacions...

Segueixen en marxa les activitats dins de l’Octubre Solidari

L’Octubre Solidari segueix amb les activitats programades al llarg de la propera setmana. Després de la Mostra d’Entitats Solidàries i de les activitats que...

Donatiu de coixins i pròtesis de cotó per a les dones operades de càncer de mama al Consorci Sanitari

El Consorci Sanitari de l’Anoia (CSA) ha rebut el donatiu d’un centenar de coixins fets per les Artesanas de Corazón de Santa Margarida de...

El CAI queda 4t en la 1a edició de la Copa Catalana de Clubs

L’equip mixt Absolut  del C.A. Igualada Petromiralles, va assolir diumenge passat al matí una molt meritòria 4a posició en la 1a edició de la...
Compartir