19.3 C
Igualada
Dimecres, octubre 28, 2020

Els ajuntaments de la Conca demanen a la Generalitat més personal a l’Hospital d’Igualada

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha explicat avui en roda de premsa que “avui mateix els set alcaldes de la Conca d’Òdena enviarem una carta a la consellera de Salut, Alba Vergés, demanant-li un reforç de professionals a l’Hospital d’Igualada”.
Castells ha afegit que “tot fa pensar que augmentarà el degoteig de positius i de defuncions. Estem en una situació greu i la gent s’ha de protegir. Els professionals estan exhausts. Ja es deriva molta gent a d’altres hospitals, però no és suficient. Han arribat centenars d’oferiments i s’està estudiant un per un, s’ha de fer ben fet. Ja han entrat professionals, però en calen més”.

L’alcalde també ha explicat que, si finalment es desfà el confinament a la Conca per ordres del govern d’Espanya “serà per a fer-lo a tot el país, sinó, no tindria sentit. Demano responsabilitat”.

Habilitats més laboratoris
Respecte el fet que molt probablement no s’estiguin fent els tests de Covid-19 als possibles infectats de caràcter lleu, l’alcalde ha manifestar que “és una bona notícia que s’estigui habilitant un laboratori per poder fer tests. S’ha ampliat perquè ens donarà més capacitat de reacció”. La resposta al test dura, aproximadament, un mínim de 8 hores.

D’altra banda, empreses com l’Hotel America i el Somiatruites, a més de la plataforma AirBnb, han ofert allotjament gratuït als professionals sanitaris que vinguin a la zona confinada. “Hi ha un allau de solidaritat i vull donar les gràcies a tothom que ho està fent possible”.

Desinfecció dels carrers
Marc Castells també ha anunciat que “s’ha incrementat la neteja de la ciutat, un equips especials iniciaran una campanya de desinfecció de punts concrets, però confiem en poder-ho fer en els propers dies a tota la ciutat. Que ningú no s’espanti si no veu un camió de desinfecció al seu carrer”. Castells també ha fer un agraïment a la Diputació de Barcelona pel seu esforç en garantir servei telefònic de Teleassistència de forma gratuïta a la Conca d’Òdena.

Ambulàncies de Creu Roja en suport al SEM
El coordinador de Creu Roja Catalunya, l’igualadí Enric Morist, ha explicat que “hem pogut assegurar a la zona confinada l’abastiment del Banc d’Aliments, no hi ha problema en la distribució. Es farà arribar unes targetes moneder per aquelles famílies que tenen nens amb beques menjador. La Creu Roja garantirà un suport al SEM (Servei d’Emergències Mèdiques) de les seves ambulàncies”.

Morist ha afegit que “s’estan fent visites a domicili però són molt limitades, d’acord amb els Serveis Socials de cada ajuntament.

Molta gent s’adreça a nosaltres per ser voluntaris. El millor voluntariat que podem fer és quedar-nos a casa. Els qui tinguin familiars grans, millor que no vagin al domicili, sinó per via telefònica. Si s’hi ha d’anar, millor que sigui sempre la mateixa persona”.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Programació doble a l’Aurora amb el Temps Viscut i Molotov

Aquest cap de setmana el Teatre de l’Aurora oferirà doble programació. El divendres 30 d’octubre tindrà lloc el concert del Cicle Música de Primera...

Avui dimecres, IV Fòrum Empresarial de l’Anoia de la UEA

La Unió Empresarial de l’Anoia (UEA) celebra avui, dimecres dia 28 d’octubre, el IV Fòrum Empresarial de l’Anoia, que havia quedat posposat per la...

El claustre de l’Institut Badia i Margarit es queixa de les condicions del nou edifici

El curs escolar iniciat el passat 14 de setembre és segurament un dels més atípics que hem viscut mai. La situació de pandèmia global...

El ple aprova una moció per no cobrar la taxa de terrasses a restaurants

El cap de l’oposició i portaveu del grup republicà, Enric Conill, ha defensat aquest dimarts al ple municipal d’Igualada la necessitat d’ajudar al sector...

Capellades rep un estudi sobre l’impacte dels camps electromagnètics

L’Ajuntament de Capellades va encarregar a la Diputació de Barcelona un estudi sobre les radiacions que podria emetre l’antena de telefonia situada al carrer...
Compartir