-0.7 C
Igualada
Divendres, gener 27, 2023

El Servei de Cirurgia de l’Hospital participa en un estudi internacional sobre el pacient amb pancreatitis aguda

El Servei de Cirurgia de l’Hospital Universitari d’Igualada ha participat en un estudi internacional sobre el maneig del pacient amb pancreatitis aguda (inflamació sobtada del pàncrees).

La recerca s’ha publicat a la revista científica Pancreatology, la revista oficial de l’Associació Internacional de Pancreatologia, l’European Pancreatic Club i diverses societats nacionals i grups d’estudi d’arreu del món.

Sota el títol “Compliment de les guies clíniques basades en evidència en el maneig de la pancreatitis biliar aguda: L’auditoria internacional MANCTRA-1”, aquest estudi té l’objectiu d’avaluar les pràctiques actuals, a partir de les dades de pacients ingressats amb diagnòstic de pancreatitis aguda des de l’1 de gener de 2019 fins al 31 de desembre de 2020, i comparar-les amb les recomanacions de les guies mèdiques més actualitzades.

Hi han participat 150 departaments de cirurgia, medicina interna i digestologia d’arreu del món, i s’han pogut analitzar els casos de 5.275 pacients, dels quals es disposava de les dades completes.

En els resultats de l’estudi, s’ha observat una baixa adherència arreu del món a les guies clíniques, existint molta variabilitat entre centres i serveis. A nivell local, l’Hospital Universitari d’Igualada es troba en un grau de compliment de les recomanacions internacionals per sobre de la mitja de l’estudi.

Compartir

ESCRIU UN COMENTARI

Més notícies

Portada: El personal de l’Hospital torna a avisar: “la situació és insostenible”

Aquesta setmana els professionals de la sanitat a Catalunya han fet diversos dies de vaga, reivindicant unes millors condicions laborals. A l'Hospital d'Igualada, les...

La menor de 14 anys que va rebre missatges d’un professor a Piera diu que es va sentir “assetjada” i “intimidada”

L'Audiència de Barcelona ha jutjat aquest dijous un professor d'un centre educatiu de Piera que va escriure missatges "amb intencions lascives" a una menor...

Portada: El personal de l’Hospital torna a avisar: “la situació és insostenible”

Concentració per dimecres, davant la fugida d’especialistes, la baixada de qualitat i molt crítics amb la direcció. A Montbui fan avui una manifestació en...

Últimes notícies