15 C
Igualada
Diumenge, novembre 27, 2022

El Parlament demana per unanimitat la reobertura del servei de pediatria del CAP Urbà

El grup municipal d’Igualada Som-hi celebra que el Parlament hagi aprovat per unanimitat reobrir la Pediatria al CAP de l’Estació. La formació, juntament amb el diputat del PSC per l’Anoia Jordi Riba, va registrar el dia 1 de febrer una Proposta de Resolució per demanar al govern de la Generalitat que reobri la Pediatria al CAP de l’Estació. Després de la tramitació d’aquests mesos, la petició ha estat votada aquest dijous i s’ha aconseguit la unanimitat de tots els grups.

El portaveu a l’oposició de l’Ajuntament d’Igualada, Jordi Cuadras, celebra la notícia i afirma que “vam dir que no pararíem fins aconseguir que el CAP de l’Estació torni a tenir Pediatria i es deixi d’obligar les famílies a anar fins a Vilanova per visitar els seus fills i filles. Haver aconseguit la votació al Parlament i que s’hagi pogut aprovar és un pas endavant immens que ens apropa a la solució i al restabliment del servei”.

Cuadras avança que la lluita no acaba aquí i reclama un calendari clar a la Generalitat: “Demanem al govern de la Generalitat que posi una data a la reobertura de la Pediatria. Volem i necessitem un calendari del que passarà  a partir d’ara un cop el Parlament ha donat llum verda a la nostra petició. Cal concretar quines obres i quan es faran per poder restablir el servei”.

Igualada Som-hi recorda que “al mes de desembre de l’any passat vam destapar la situació i vam presentar una moció al Ple de l’Ajuntament del 21 de desembre per instar la Generalitat a reobrir el servei. Malgrat que al Ple de l’Ajuntament el govern de Marc Castells no va donar suport a la petició, nosaltres vam seguir defensant els interessos d’Igualada. El nul suport del govern de Junts a restablir la Pediatria és una cosa que ens va deixar perplexos i que lamentem i no entenem, ja que el govern de la nostra ciutat hauria de ser el primer en reclamar un servei bàsic com la Pediatria i això no va passar. Es tracta d’una qüestió de ciutat i no de partits i per això vam seguir la lluita al Parlament”.

Jordi Cuadras remarca que “sempre hem dit que deixar el CAP de l’Estació sense Pediatria és completament injust per totes les famílies que necessiten aquest servei. No podíem acceptar que aquest servei desaparegués d’aquest centre d’atenció primària de la nostra ciutat. A la petició que vam entrar i que ha aprovat al Parlament detallem com moltes famílies no disposen de vehicle propi per anar a visitar-se a Vilanova o no tenen els recursos econòmics necessaris per assumir els 6,80 o 8,80 euros d’anada i tornada que costa el transport públic en tren o autobús”.

La formació que integren PSC, Comuns i el grup ciutadà Igualada Oberta denuncia, també, el greuge que representa que el CAP Igualada Nord de les Comes sí que tingui el servei de Pediatria i el CAP de l’estació no en tingui: “És injust que dins d’una mateixa ciutat, estar adscrit a un CAP o a un altre vulgui dir tenir pediatre o no tenir-ne i haver d’anar a un altre municipi per ser atès. Cal que totes les famílies siguin tractades per igual i tinguin accés als mateixos serveis dins una mateixa ciutat sense distingir si viuen a un barri o a un altre”. Una vegada aprovat pel Parlament, Igualada Som-hi demana celeritat perquè la solució sigui una realitat en el menor temps possible.

L’Ajuntament d’Igualada cedeix un terreny per acollir el servei de pediatria del CAP Urbà
Per la seva banda, des de l’’Ajuntament d’Igualada han fet un comunicat explicant que fa més d’un any que l’ens treballa per fer possible la recuperació del servei de pediatria al Centre d’Atenció Primària Urbà de la ciutat, gestionat per l’Institut Català de la Salut.

Des del Consistori, s’ha cedit a la Generalitat un espai al costat de l’edifici del 092, a tocar del CAP Urbà, per tal que aculli 12 consultes totalment equipades on pugui oferir-se el servei d’atenció pediàtrica i donar així servei a la ciutat d’Igualada i també als municipis de la Conca d’Òdena. L’oferiment d’aquest espai municipal va formalitzar-se al mes de febrer amb un decret d’alcaldia prèvies converses i estudis amb el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

El projecte es troba actualment en fase de licitació i des de l’Ajuntament d’Igualada es demana a la Generalitat de Catalunya que acceleri el retorn d’aquest servei a la ciutat i eviti així que les famílies usuàries hagin de canviar de municipi. Marc Castells, alcalde d’Igualada ha refermat que “els serveis sanitaris de la ciutat són una prioritat i, en aquest sentit, exigirem que la Generalitat compleixi i el servei sigui una realitat molt aviat”.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

El Servei de Cirurgia de l’Hospital participa en un estudi internacional sobre el pacient amb pancreatitis aguda

El Servei de Cirurgia de l’Hospital Universitari d’Igualada ha participat en un estudi internacional sobre el maneig del pacient amb pancreatitis aguda (inflamació sobtada...

“Un homenatge al Mestre Joan Just és un acte de justícia que la ciutat li devia”

Demà diumenge a les 6 de la tarda el Teatre Municipal de l’Ateneu Igualadí, acollirà la culminació dels diversos actes d’homenatge que s’estan desenvolupant...

Descobrint Trinley Paris, Premi de Fotografia Procopi Llucià, i les seves fotografies amb ànima

Tot un luxe i un grandiós privilegi poder compartir unes hores amb aquesta dona extraordinària a propòsit d’un recorregut pautat i atent per les...

L’Ajuntament de la Pobla intenta solucionar el problema dels senglars

L’Ajuntament de la Pobla de Claramunt ha iniciat una ronda de consultes per tal d’establir un sistema efectiu i segur que permeti reduir la...

Aquest diumenge, últim Mercat d’Antiguitats de l’any

Aquest proper diumenge 27 de novembre se celebrarà al Passeig Verdaguer d’Igualada l’últim Mercat d’Antiguitats i col·leccionisme de l’any 2022. El mes de desembre...
Compartir