5.8 C
Igualada
Dijous, 7 desembre 2023

Un article de

El Museu de la Pell repassa els 75 anys d’història del Patge Faruk a Igualada
E

Publicitat

En el marc del 75è aniversari del Patge Faruk, missatger dels Reis i una de les principals icones d’Igualada, el Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia presenta “Faruk. Històries del 28 de desembre”. Es tracta d’una exposició temporal que recorre els 28 de desembres des dels inicis de la Festa dels Reis a Igualada fins l’any 1991. Produïda pel Museu i comissariada per l’historiador i gestor cultural igualadí, Pau Duran, la mostra és un recorregut emocional i històric que busca explicar les històries de molts igualadins i anoiencs que han fet possibles tots els 28 de desembre fins avui.

Una primera part de l’exposició aprofundeix en la relació entre la Festa dels Reis i els canvis socials i polítics: una nova concepció de la vida social i festiva a finals de segle XIX, els conflictes laborals i les classes treballadores, i com van viure la Festa dels Reis els nens i nenes durant la república i la guerra. Els objectes i documents que s’exposen en aquesta primera part mostren com es vivien el Reis a la ciutat durant el primer terç del segle XX.

En la segona part de l’exposició s’explica l’arribada del Patge Faruk de la mà de Lluís Valls, professor de l’Acadèmia Igualada, i tots els elements exposats il·lustren aquesta figura –la ràdio, les cartes, els patges, l’himne, el Centro Nacional– durant els anys ‘40 i ‘50. El color i les tendències dels ‘60 i ‘70, que es visualitzen a través de pel·lícules familiars i fotografies, expliquen una mica més la figura del Patge Faruk en aquests anys.

Activitats vinculades a l’exposició
L’exposició compta amb una visita i un taller per a tots els públics. Dins el programa familiar Creactiva’t al Museu, els nens i nenes podran participar gratuïtament en el taller “Una joia per al patge Faruk” on en podran fabricar una de ben especial amb retalls de pell, vidrets, perletes o granadura de fantasia. L’activitat tindrà lloc al Museu el diumenge, 16 de desembre, a les 12h. I, a més, Pau Duran oferirà una visita guiada per l’exposició dirigida a tots els públics el diumenge, 2 de desembre, també a les 12h.

L’exposició s’inaugurarà demà divendres, 16 de novembre, a les 19:30h i es podrà visitar fins el dia 13 de gener, amb entrada gratuïta i en l’horari següent: de dimarts a divendres, de 10 a 14h; dijous i divendres, de 16 a 20h; i dissabtes, diumenges i festius, d’11 a 14h.

La Veu dedicarà també dedicarà una revista als 75 anys del Patge Faruk

Commemorant els tres quarts de segle de l’arribada del primer Patge Faruk a Igualada, La Veu de l’Anoia publicarà una revista especial i monogràfica d’aquest patge reial i la seva història amb la capital de l’Anoia. El monogràfic tindrà 80 pàgines i es repartirà el mateix dia 28 de desembre, juntament amb l’arribada del Patge Faruk.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies