17.3 C
Igualada
Dissabte, setembre 26, 2020

El “globo” d’Espanya

Espanya ha agafat un “globo”. Entenent per “globo”, a l’excitació i desgavell que demostra l’estat, ara que s’acosta el judici contra Catalunya. Perquè és contra Catalunya que Espanya ha violentat tots els articles de la seva Constitución.

Ara que no hi ha acord entre els partits independentistes catalans sobre la conveniència o no de la unilateralitat, cal recordar que els primers en prendre mesures unilaterals foren els del PP quan varen començar a recollir signatures “contra Cataluña” i després, l’any 2010, de forma unilateral el Tribunal Constitucional trencava el pacte constitucional, reformant l’Estatut d’Autonomia de Catalunya que els catalans, havíem votat en referèndum…. com marca la “seva Constitución”.

Des d’aleshores que s’ha continuat aplicant contra Catalunya una mena de llei de l’embut. Per a ells –els corruptes- el forat gros i per a nosaltres, els catalans, el forat petit, violentant així, el principi de “igualdad entre todos los españoles” consagrat en la Constitución, que ja ha esdevingut en el comodí de les estratègies repressives del Deep State espanyol…. contra els drets ciutadans de Catalunya.

L’estat ha agafat tant de poder que contravenint la llei, el rei va imposar a Pedro Sánchez els ministres d’interior i d’exteriors. En un cas un magistrat que va aplicar la doctrina Garzón de “todo es ETA” i en l’altre del hooligan anticatalà Josep Borrell. Aquest darrer –habitual de les manifestacions feixistes de Barcelona- sembla més militant de C’s o de Vox, que del PSOE.

Del rei en avall, tot s’hi val contra Catalunya.

Aquest nefast comportament que causa patiment a molts catalans, és també motiu de preocupació entre els mateixos espanyols, pel descrèdit que provoca en, per exemple, l’administració de justícia. Per mirar de pal·liar el desastre, el gobierno ha decidit crear una direcció general amb el nom de España Global que té la missió de renta la cara a la imatge d’Espanya a l’exterior, molt malmesa per la presència de presos polítics a l’interior i exiliats a l’exterior.

Però com que el bon Déu va posar límits a tot, excepte a l’estupidesa, al mateix temps que es crea España Global, es nega als observadors estrangers ser presents al judici contra els líders catalans. Si estiguessin segurs de la seva imparcialitat al judici, no posarien pegues –ans al contrari- als observadors i no caldria inventar-se organismes per rentar la imatge exterior d’España.

És ben bé que porten un “globo” immens i pretenen que tothom –dins i fora de l’estat- combregui amb rodes de molí. A banda d’organismes com España Global, els caldrà comprar moltes armes a l’exterior per tenir tranquils als governs europeus.
I pensar que una de les acusacions contra Junqueras, Turull, Rull, Romeva, Forn, Forcadell, Bassa i els altres acusats és una pretesa malversació de fons públics!

Jaume Singla

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

67 anys de Fira (part 2)

67 anys de Fira (part 1) Els anys 80 hi va haver un canvi en la Junta directiva de l’entitat que no va saber afrontar...

S’escullen les propostes finalistes del pressupost participatiu de Piera

El passat divendres 18 de setembre es va celebrar a Piera el taller TOP10!, una jornada participativa oberta a tota la ciutadania on s’havia...

La nova plaça del Pi de Santa Margarida de Montbui ja està a punt

Quan només falta la plantada de tres aurons blancs que presidiran el renovat espai de la Plaça del Pi, les obres de remodelació i...

Totes les fires que se celebren a Igualada

Fira d’Igualada és una entitat sense afany de lucre. Neix l’any 1951 amb la finalitat de fomentar fires, mercats, festes i potenciar el comerç...

“En cap cas es vol construir un macropolígon a la Conca”

Entrevista a Raquel Serra, gerent de la Mancomunitat de la Conca d`Òdena Una de les persones que millor coneixen el contingut del Pla Director Urbanístic...
Compartir