Diumenge, 93è Aplec de la Sardana d’Igualada

10 de juny de 2023

Hem arribat al 93è Aplec de la Sardana d’Igualada, que bé hauria de ser el 95è si no haguéssim patit la passada pandèmia de la qual ningú vol recordar.

Doncs sí, aquest proper diumenge dia 11 tornarem a sentir el so de la tenora junt amb els altres instruments que composen la cobla, al bell mig del passeig, tot ballant o escoltant, les 34 sardanes escollides i programades amb molta cura per la nostra expresidenta Sra. Àngels Reig; seran doncs, 17 al matí i 17 a la tarda, interpretades per les tres cobles, que quasi podem dir que són com de casa pels anys que porten venint, concretament, des del 2011. Matí i tarda, Ciutat de Girona; només matí, Maricel de Sitges i Ciutat de Terrassa, només tarda.

En cas de mal temps, tenim la possibilitat de traslladar l’aplec al Pavelló de l’Escola Pia.
La portada del programa de l’aplec d’enguany s’ha triat una fotografia d’una jardinera amb un exòtic cactus i un grup de persones ballant sardanes, una bonica imatge cedida per la Sra. Berta Parelló, vocal de la Junta de l’Agrupació.
Enguany hi ha alguna novetat vers l’any anterior, per un cantó desapareix la trobada anyal de plaques de cava per motius aliens a la nostra voluntat i per l’altra banda tindrem una nova empresa local de càtering: paellamòbil, que esperem compleixi amb les expectatives de-manades.

Els actes començaran puntualment a les 10:30 h. del matí, alternant-se cada dues sardanes les dues cobles, Ciutat de Girona i Maricel de Sitges per acabar amb la sardana 17 que serà la de conjunt.

A continuació el dinar de germanor sota l’ombra dels plataners, que ara sí fan goig de veure. Acabant el dinar, es ballarà el tradicional Ball de la Crespella, amb crespelles cedides per les pastisseries Closa i Fidel Serra. Si el temps dona per més, es podrà ballar més. Recordem i recomanem aquí la possibilitat d’apuntar-se al dinar amb antelació, trucant als telèfons, 93 804 16 37 o bé al 618 978 733; d’aquesta forma podrem planificar més bé la distribució de les taules.

Començarem la segona tanda a les 16:30 h. amb les cobles Ciutat de Girona i Ciutat de Terrassa, la sardana sisena i setena seran de lluïment; mentre ja s’estaran preparant les per-sones que s’hagin apuntat pel concurs de colles improvisades, que serà la número 10; mentre es reparteixen els premis a les colles improvisades es farà el tant esperat berenar popular, patrocinat aquest any per les pastisseries Closa, Fidel Serra, Pla, La Rebosteria i Dolç&Salat; també el forn de pa i pastes Jaume i Vicenç SI. A tots ells moltes gràcies.
Estem arribant ja al final de l’aplec, i serà en aquest moment quan es faci el sorteig dels magnífics lots de productes, prèvia adquisició, clar, que durant tot el dia es podran obtenir de les tires de la sort.

Donem les gràcies al molt Il·lustre Ajuntament d’Igualada, en especial a l’àrea de Cultura; també a Productes Aneto; a J. M. Morros i Associats; a La Botiga, roba d’home; a Fer Frans; a fruites i verdures Lluís i Carme, i a Tintaprint, que ha imprès el programa d’enguany.

Acte institucional a Sitges, el passat divendres dia 2 de juny

Aquest passat divendres ens desplaçàrem a Sitges quatre membres de l’Agrupació Sardanista d’Igualada per tal de rebre de mans de la molt Hble. Sra. Natàlia Garriga i Ibáñez, Consellera de Cultura, el diploma junt amb unes artístiques figures, que serveixen i acrediten els ja 50 anys llargs de la nostra Entitat; aquest acte està englobat en el dia de l’associacionisme cultural. S’aprofità l’ocasió també per obsequiar a la Sra. Consellera, el llibre titulat: Agrupació Sardanista d’Igualada, 50 anys d’història viva, del qual ens donà les gràcies tot felicitant-nos per la bona feina feta i la trajectòria que portem.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari