Aquest dissabte 18 de maig, de 18h a 23h, la plaça de Cal Font d’Igualada acull la 6a Mostra de Productes del Parc Agrari de la Conca d’Òdena, organitzada pel Parc Agrari de la Conca d’Òdena i l’Associació de Productors.
Enguany es compta amb la participació d’una quinzena de productors del territori -La Naris, Eixarcolant, La Solana de Collbàs, Celler Anna Rosell, Estable 4 vents, Celler Mestís, Cal Pixallits, Molí d’oli de Can Gibert, Ecomercaderet, La Caseta de Fillol, i Ous d’OR-PÍ ecològics, entre d’altres- que oferiran els seus productes en forma de tastets als seus estands. Aquesta nova edició de la Mostra incorporarà nous cobretaules amb l’objectiu d’unificar la imatge de les diferents parades. Cotó Roig, l’única empresa catalana que treballa amb cotó de proximitat, ha estat encarregada de la producció dels cobretaules i l’estudi de disseny igualadí Plaggi.cat, s’ha encarregat de l’estampació.
A més de gaudir de les degustacions, els assistents podran participar de diverses activitats familiars gratuïtes com ara un escape room rural a càrrec d’Escape Farm, un taller d’elaboració de mató a càrrec de l’Associació Aliment Humà, un taller de planter a càrrec del Col·lectiu Eixarcolant, un taller de xapes a càrrec de la Caseta de Fillol i pintacares.
A partir de les 20h es podrà degustar tapes elaborades pels restaurants El Cafè de Jorba, el Bitok, el Kubb de Sesoliveres i la Vinya de Copons, totes elles preparades a partir de producte local. Concretament, a la paradeta del Cafè de Jorba es podrà tastar uns falàfels de cigronet de l’Anoia de Cal Mestre amb hummus de colors amb ametlla torrada de la Caseta de Fillol i amanit amb oli aromàtic de Can Gibert, acompanyat de verduretes de Can Mercaderet; el Bitok elaborarà unes mondonguilles amb carn de vedella de l’Estable 4 vents acompanyades de salsa de iogurt d’EcoMercaderet, tot amanit amb oli d’oliva de la Solana de Collbàs; La Vinya de Copons prepararà un “ajoblanco” amb ametlla i alls de la Caseta de Fillol, nespres de la Beneta, farigola, pa del Forn de Jorba, oli d’oliva de la Solana de Collbàs i un toc d’oli aromàtic de Can Gibert; i finalment, El Kubb de Sesoliveres que preparà uns nyoquis de khosian de Can Mestre amb salsa de tomàquet d’Eixarcolant, carn de poltre de Cal fum i herbes aromàtiques de proximitat.
La jornada finalitzarà amb el concert de Jazz i bossa nova de Nadia & Biel, a partir de les 21h i a les 22h tindrà lloc el concert de Titu Martí.
Aquesta serà la 6a edició de la Mostra de Productes del Parc Agrari. Les edicions anteriors es van celebrar a Santa Margarida de Montbui, Rubió, Capellades, Copons i Carme. Es tracta d’un esdeveniment impulsat pel Parc Agrari de la Conca d’Òdena i l’Associació de Productors de la Conca d’Òdena, gràcies a la col·laboració del Consell Comarcal de l’Anoia, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, la Xarxa de Productes de la Terra i, en aquesta edició, l’Ajuntament d’Igualada.