Dia Internacional del Pa: l’aliment que mai falta a la taula

16 d'octubre de 2023

Avui, 16 d’octubre, commemorem el Dia Internacional del Pa amb l’objectiu de dedicar un dia a un dels aliments més tradicionals a tot el món, així com per donar a conèixer el seu valor nutricional i la seva importància en la nostra dieta diària. La iniciativa va sorgir de la Unió Internacional de Forners i Pastissers (UIBC).

L’origen del pa

El pa que avui coneixem es remunta a les més antigues cultures que han habitat la Terra. Des de temps antics, aquest exquisit aliment ha estat elaborat utilitzant el blat. Amb el pas dels anys i l’ús de nous invents, es va poder processar el blat per a la fabricació del pa en forns.

Els egipcis van ser els primers a descobrir com es produïa el llevat per donar un millor sabor al pa i van descobrir que la massa podia fermentar i obtenir millors resultats. Els grecs van introduir l’ús de la mel i nous en la seva elaboració i els romans van innovar noves tècniques a través d’enginyosos equips com a màquines de pastar. Durant l’imperi romà neix de manera oficial el primer col·legi de forners.

El pa, l’aliment que mai falta a la taula

El pa és un aliment bàsic que ens serveix per acompanyar els nostres plats i que amb el temps s’ha transformat per ser un aliment que tothom pot consumir. Un exemple d’aquest fet és la varietat de productes que podem trobar al Forn Sant Magí 9, on podem comprar des de pa de blat fins a pa més específic com ara d’espelta, integral, d’arròs, de sègol… Pa de tots els sabors per a tots els gusts.

El Forn Sant Magí 9 és un establiment de tota la vida i de confiança on trobaràs els millors productes artesans i de qualitat. El seu pa és fet a mà i cada dia arriba calent a la botiga perquè després el puguis gaudir a casa teva. Sigui quin sigui el teu pa preferit el podràs encarregar i comprar al Forn Sant Magí 9.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari