Un article de
16 d'octubre de 2023

Dia Internacional del Pa: l’aliment que mai falta a la taula

Many mixed breads and rolls shot from above.
Un article de

Avui, 16 d’octubre, commemorem el Dia Internacional del Pa amb l’objectiu de dedicar un dia a un dels aliments més tradicionals a tot el món, així com per donar a conèixer el seu valor nutricional i la seva importància en la nostra dieta diària. La iniciativa va sorgir de la Unió Internacional de Forners i Pastissers (UIBC).

L’origen del pa

El pa que avui coneixem es remunta a les més antigues cultures que han habitat la Terra. Des de temps antics, aquest exquisit aliment ha estat elaborat utilitzant el blat. Amb el pas dels anys i l’ús de nous invents, es va poder processar el blat per a la fabricació del pa en forns.

Els egipcis van ser els primers a descobrir com es produïa el llevat per donar un millor sabor al pa i van descobrir que la massa podia fermentar i obtenir millors resultats. Els grecs van introduir l’ús de la mel i nous en la seva elaboració i els romans van innovar noves tècniques a través d’enginyosos equips com a màquines de pastar. Durant l’imperi romà neix de manera oficial el primer col·legi de forners.

El pa, l’aliment que mai falta a la taula

El pa és un aliment bàsic que ens serveix per acompanyar els nostres plats i que amb el temps s’ha transformat per ser un aliment que tothom pot consumir. Un exemple d’aquest fet és la varietat de productes que podem trobar al , on podem comprar des de pa de blat fins a pa més específic com ara d’espelta, integral, d’arròs, de sègol… Pa de tots els sabors per a tots els gusts.

El és un establiment de tota la vida i de confiança on trobaràs els millors productes artesans i de qualitat. El seu pa és fet a mà i cada dia arriba calent a la botiga perquè després el puguis gaudir a casa teva. Sigui quin sigui el teu pa preferit el podràs encarregar i comprar al Forn Sant Magí 9.

T'ha semblat interessant? Comparteix l'article amb els teus contactes!
Comenta aquesta entrada:
Et recomanem×