13.9 C
Igualada
Dijous, febrer 25, 2021

Cuida’t: Tot el que has de saber sobre la protecció solar

Ivet Pons - La Veu de l'Anoia - VeuAnoia.cat
Ivet Pons.

Cada vegada més som conscients del perjudicial que és exposar la nostra pell nua al sol fent-ho sense protecció.

Hi ha suficients dades per confirmar aquest risc i aquests són alguns d’ells:

El 80% de l’envelliment de la pell es deu a l’excés de sol, denominat foto envelliment:

Els resultats del foto envelliment inclouen:

  • Els teixits connectius es debiliten, la qual cosa redueix la força i l’elasticitat de la pell
  • La pell es torna més prima arribant a tenir aparença translúcida.
  • Hi ha més propensió a patir arrugues profundes.
  • La pell es torna seca i aspra.
  • Poden aparèixer fines venes vermelles en les teves galtes, nas i orelles.
  • Neixen noves pigues a la cara i en les espatlles.
  • Apareixen amb el temps grans lesions color cafè a la cara, al dors de les mans, braços, pit i esquena alta (taques per l’edat).
  • Pots arribar a tenir també taques blanques a les cames i els braços.
  • L’exposició intensa pot causar efectes negatius en la pell, fins i tot càncer.

Per tot això el tenir en compte la protecció solar en la nostra rutina diària ja no només és qüestió de bellesa sinó també de salut.

El que has de saber per triar el teu protecció solar

Les sigles SPF defineixen el Factor de Protecció Solar i sempre van seguides d’un nombre, en general SPF15, SPF30, SPF40, SPF50, … és important que parem especial atenció a aquest número, que és el que determina el grau de protecció.

El nombre més elevat no vol dir que la protecció sigui millor o pitjor, tampoc es refereix a la quantitat de minuts que podem estar al sol sense protecció i és un error pensar que si ens posem menor protecció tindrem un millor bronzejat.

En realitat el nombre serveix per multiplicar el temps que trigaria una persona en cremar-se utilitzant el protector. Encara que hi ha alguns altres factors com el color de la pell, la sensibilitat, els banys, etc. que també fan variar els resultats d’aquesta fórmula.

En aquest punt és també molt important tenir en compte el fototip de pell de cada persona, perquè com més elevat sigui, més protecció natural tindrà aquesta persona i per tant podrà fer servir el SPF més baix, encara que l’experiència i estudis dermatològics recomanen que es escullin els SPF més elevats perquè ens garanteixen un major temps de protecció en tots els tipus de pell.

Avui dia hi ha fórmules d’ampli espectre que, a part d’oferir-te la protecció més elevada, et garanteixen estar segura davant els raigs UVA i els UVB, sent aquests últims els més perillosos per a la nostra pell.

Aquests solen fer el que s’anomena un “efecte pantalla”, el que vol dir que no penetren i per això són els més adequats per a pells sensibles i per als nens. A més ofereixen una protecció immediata, de manera que en aplicar-los no cal esperar 30 minuts.

Cuida els teus hàbits i procura que algun professional t’aconselli quina és la millor protecció que s’adapta a les teves necessitats. No és el mateix si vas a estar molt temps en una oficina que si treballes a l’aire lliure, tampoc no serà la mateixa protecció la que es necessita per fer surf o esquí que la que faràs servir si has de maquillar-te.

En cosmètica solar hi ha una gran varietat i és bo conèixer el que diferencia els productes tant en funció, textures, com en la seva composició per evitar problemes en pells sensibles o amb tendència a les al·lèrgies.

Per tot això a la pregunta:

Quina és la millor protecció solar?

No hi ha una resposta.

Les característiques i estil de vida de cada persona determinaran les seves necessitats en el tema que ens pertoca, sense oblidar que ha de ser un producte cosmètic agradable pel que fa a textura i assegurar el compliment diària. No serveix de res deixar-te assessorar si el producte en qüestió deixa en la teva pell una textura que per a tu és desagradable ja que saps que a la pràctica no la utilitzaràs.

Estem de sort en aquest sentit perquè tenim una amplíssima oferta a la que segur trobaràs la teva protecció ideal.

A Igualada, a l’Institut d’Estètica Yvette Pons, et podem aconsellar, de manera que si estàs interessat o interessada tan sols t’has de posar en contacte amb nosaltres a través de les nostres xarxes socials, del formulari de la nostra web o trucant-nos al: 93 804 62 02

Institut Yvette Pons

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

La MICOD organitza una cinquantena d’actes per commemorar el Dia de la Dona

Les regidores dels set municipis de la Conca d’Òdena han presentat aquest dimecres un farcit programa d’actes de commemoració del 8 de març, el...

Es convoca la 16a edició dels Premis Igualada Recerca Jove

La tinenta d’alcalde Carlota Carner ha anunciat aquest dimecres la convocatòria d’una nova edició dels Premis Igualada Recerca Jove atorgats als treballs dels alumnes...

El nou Espai Social i Cultural de Calaf portarà el nom de Carmen Arrojo i Maroto

El passat dilluns, Calaf va celebrar el ple municipal, en format online, del mes de febrer. Un dels primers punts va ser l'aprovació per unanimitat...

Han tingut temps, però no interès

La Diputació de Barcelona afirma que Igualada no té un pla de reactivació econòmica i social davant l’impacte de la covid-19 Som a les portes...

Igualada acollirà un fòrum sobre el comerç català el proper dilluns

Comentar i debatre el present i el futur del comerç local, aquest és l’objectiu del FORUMCOMERÇCAT, organitzat per Igualada Comerç i que es celebrarà...
Compartir