22.5 C
Igualada
Dilluns, octubre 3, 2022

Copons estrena un nou festival de circ i teatre de carrer, el Som Riures

El món del clown i les arts de carrer arriben a Copons aquest dissabte amb la primera edició del Festival SOM RIURES, una proposta cultural i lúdica amb espectacles per a totes les edats.

El Festival SOM RIURES portarà a tots els racons del petit poble de Copons les actuacions de tres companyies de circ i clown, a més de cercaviles acompanyades per la Big Band de Copons, els geganters i graellers, i els bastoners del poble. La tarda es complementarà amb espais de joc per als més petits i zona de menjar amb foodtrucks i música.

El Festival SOM RIURES, organitzat per l’Ajuntament de Copons amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal de l’Anoia, compta amb la participació voluntària dels veïns i veïnes de Copons. La intenció és ser un pont entre el món rural i les arts escèniques de qualitat, demostrant que els pobles petits estan plens de vida i també poden ser un escenari idoni i atractiu per a manifestacions artístiques i culturals de qualsevol àmbit.

Una programació de primer nivell
El festival començarà amb l’actuació de JAM amb l’espectacle “Le Pétit Théatre Ambulant”, inspirat en els teatres ambulants de l’època del Renaixement. A través de l’humor gestual i la poesia, JAM ens endinsa en el seu singular univers, que gira entorn de la imaginació, el riure i les emocions.

El Circo Los portarà a Copons el seu espectacle “Kasumay”, una paraula que en senegalès ens convida a compartir, a obrir casa nostra. Amb aquest espectacle el Circo Los vol que el públic es faci còmplice de la seva proposta, farcida de tècniques circenses molt variades.
La tarda de dissabte es tancarà amb Gromic, un clown amb un humor fi i commovedor que s’inspira en la llarga tradició dels clowns i la màgia. Gromic busca connectar amb tots els públics a través del llenguatge universal del riure.

El Festival s’apropa a l’escola
El Festival SOM RIURES vol promoure la seva vessant més pedagògica apropant el món del circ i el teatre als espais educatius.

En aquesta primera edició hi haurà una actuació de la Companyia Sgratta i l’espectacle “Les pirates de terra endins” avui divendres al matí per als alumnes de l’escola Quatre Vents de Copons, a la qual també podran assistir les veïnes i veïns del poble.

A més a més, durant tota la setmana prèvia al festival l’escola s’ha treballat a les aules diversos continguts relacionats amb el teatre al carrer, el circ i el món dels clowns i l’humor. La incorporació d’aquesta proposta educativa al festival ha estat possible gràcies a la col·laboració de l’associació Copons inLoft.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

L’Observatori Pujalt segueix l’impacte de la nau DART contra un asteriode

La matinada del dimarts 27 de setembre la nau DART de la NASA va impactar amb l’asteroide Dimorphos de 160m de diàmetre. Tot plegat,...

L’ICS Catalunya Central dona la benvinguda als 23 referents de benestar emocional i comunitari incorporats durant el darrer any

L'Institut Català de la Salut (ICS) de la Catalunya Central va celebrar la setmana passada l'acte de benvinguda oficial dels i les 23 referents...

L’Events CB Igualada també guanya en el primer partit fora de casa

BÀSQUET SAFA CLAROR A 56 EVENTS CB IGUALADA 65 L’Events CB Igualada disputava diumenge el primer partit de temporada fora de casa contra el Bàsquet Safa...

L’Igualada Rigat trenca la ratxa de victòries a la pista del Voltregà

CP VOLTREGÀ 5 IGUALADA HC RIGAT 3 L’Igualada HC Rigat va perdre el seu primer partit després de 3 victòries consecutives en un partit extraordinari al...

Incendi forestal a La Torre de Claramunt

Al voltant de les 14:56 h els Bombers han rebut l'avís sobre un incendi a la Torre de Claramunt. Sembla que s'ha produït a la...
Compartir