Catalonia Sacra organitza una visita a les esglésies romàniques de Veciana

45

santa-maria-veciana-veuanoiaPel proper dissabte 15 d’octubre Catalonia Sacra ha organitzat una visita a les esglésies de  Sant Pere de l’Arç, Santa Fe de Calonge de Segarra, Sant Pere del Vim i Santa Maria de Veciana sota el títol de “El romànic menut de l’Alta Segarra”.

Les visites, que s’allargaran de 9,30 a 14,00 hores, estaran guiades per la Dra. Maria Garganté que donarà a conèixer aquestes quatre esglésies pertanyents al Bisbat de Vic. Les inscripcions es poden fer a reserves@cataloniasacra.cat o al telèfon 693720202. Per més informació es pot consultar la pàgina web www.cataloniasacra.cat

Catalonia Sacra és una iniciativa dels bisbats amb seu a Catalunya amb el propòsit de donar a conèixer el patrimoni arquitectònic i artística vinculat a l’Església Catòlica, i ajudar a la seva difusió.

Sens dubte serà una bona ocasió per conèixer d’aprop aquests dos temples vecianencs que, gràcies a la gestió i esforç de l’Ajuntament de Veciana, presenten un estat de conservació immillorable. L’església de Sant Pere del Vim, totalment restaurada l’any 2011, conserva al seu interior unes pintures murals úniques a la comarca. L’església de Santa Maria de Veciana, amb els entorns totalment rehabilitats l’any 2015, mostra en el seu interior una reproducció de la talla romànica de la Mare de Déu de Veciana.