9 de gener de 2019

Castellolí acollirà una nova empresa del món del motor a finals d’aquest any

L’empresa catalana del sector d’automoció Doga instal·larà al sector industrial de Can Parera de Castellolí una de les empreses del grup, Doga Parts. Aquesta unitat és la responsable del grup per a la comercialització a nivell mundial de recanvis d’automoció. Actualment la divisió treballa des d’Esparreguera i la intenció és traslladar-se a finals d’aquest mateix any 2019 a Castellolí, ampliant la plantilla dels actuals 17 treballadors fins a prop d’una trentena d’aquí a 2 o 3 anys per així poder desenvolupar la seva activitat en unes instal·lacions més modernes i més àmplies, amb l’objectiu de poder racionalitzar la seva activitat. El terreny a on s’ubicarà, adquirit a través de l’empresa especialitzada en desenvolupament de projectes industrials i serveis d’enginyeria Grup Engind, és un conjunt de 8 parcel·les amb una superfície de 9.825 m2.

La notícia s’ha donat a conèixer aquest dimecres després que el passat mes de desembre s’anunciés la instal·lació a Can Parera de l’empresa del sector alimentari Frime Barcelona i que l’Incasòl ja avancés que Grup Engind havia adquirit uns terrenys per destinar-los a una empresa d’automoció. La nau logística de Doga, d’una sola planta, estarà operativa a finals d’aquest 2019, tindrà 5.200 m2 de sostre i suposa una inversió superior al 3 milions d’euros.

En l’acte i han intervingut l’alcalde de Castellolí, Joan Serra, el president de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena, Marc Castells, i la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, i tots tres han volgut remarcar que l’arribada de Doga consolida Castellolí i la Conca com a territori especialitzat en el motor.

Per la seva banda, la consellera també ha recordat que l’Anoia encara disposa d’un 40% de sòl industrial disponible i, per tant, “cal sumar esforços per atreure més empreses, especialment les que generin valor afegit”.

En la seva intervenció, Marc Castells, ha destacat que l’anunci d’avui ha estat “fruit de la capacitat de treballar plegats tots els alcaldes de la Conca per atraure indústries, que són el futur d’aquest territori i del país”. Castells també ha alertat que s’estan acabant les grans parcel·les de sòl industrial disponible i que caldrà treballar conjuntament amb la Generalitat de Catalunya per generar-ne més.

Ha tancat les intervencions el director general de Doga Grup, Toni Garcia, que ha explicat que els motius per instal·lar l’empresa a Castellolí han estat “una bona comunicació amb Barcelona i l’aeroport a través de l’autovia A2”, així com “la proximitat amb la seu central de Doga a Abrera i amb la divisió Doga Parts d’Esparreguera”. Aquesta proximitat fa que els treballadors que fins ara estaven a Esparraguera no hagin de patir un gran canvi amb el seu trasllat a Castellolí.

Doga Grup, 60 anys i més de 1.000 treballadors

Doga Grup és una empresa catalana nascuda l’any 1958 que actualment té fàbriques a Xina, Índia, Itàlia i Polònia, i seus no productives als Estats Units, Mèxic i Brasil. Ha facturat més de 150 milions d’euros al 2018 i disposa d’una plantilla de 1.050 treballadors. Dissenya, fabrica i exporta arreu del món components d’automoció, d’entre els quals destaca un producte estrella que els ha donat el lideratge mundial, l’eixugaparabrises.

Comparteix l'article:

Comenta aquest article: