22.5 C
Igualada
Dimecres, setembre 22, 2021

L’empresa Frigorífics del Mediterrani (Frime) s’instal.larà a Castellolí

L’alcalde de Castellolí Joan Serra acompanyat dels consellers de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet; d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón; del president de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena, Marc Castells, i el director de l’INCASÒL, Albert Civit, han presentat aquesta tarda les empreses que s’instal·laran en el sector de Can Parera. Aquestes inversions són fruit de mesos de treball, de cooperació i de suma d’esforços entre la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Castellolí i l’Oficina de captació d’inversions de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena.

Inversió i nous llocs de treball

El director de l’Institut Català del Sòl, Albert Civit, i el gerent de l’empresa Frime Holding Company SL, Salvador Ramon, han signat aquest matí el contracte d’arres de nou parcel·les del sector Can Parera.

Els terrenys sumen una superfície total de 41.575,50 m2  i un preu final de més de 3 milions d’euros. La companyia, primera empresa catalana en exportació de peix, hi construirà la planta de producció amb més capacitat de Catalunya, on es donarà feina a més de 250 persones, tot i que una part seran procedents de les empreses que el grup té al Maresme i a Mercabarna.

L’empresa Frime Holding Company SL té previst invertir més de 20 milions d’euros en la construcció d’aquestes noves instal·lacions, que constaran de frigorífics de -60ºC amb una capacitat per a 800 tones i frigorífics de -25ºC amb una capacitat per a 8.000 tones. Així com sales de treball i elaboració que sumaran més de 15.000 m2 de sostre.

Frime Holding Company SL neix el 2015 com a culminació del projecte inicial de FRIME. El seu origen es remunta al 1977 al mercat de la Boqueria de Barcelona.

En l’actualitat, FRIME compta amb 200 treballadors repartits entre les diverses empreses del grup: Coses de Casa Nostra, FRIME, FRIME3 i Espai Tonyina. La seu central es troba a Arenys de Munt. La companyia exporta a més de 40 països de tot el món amb volums de negoci de 120 milions d’euros el 2018. El creixement anual de FRIME en els darrers deu anys ha estat sempre per sobre del 10% anual.

Més inversions a Castellolí

D’altra banda, recentment l’INCASÒL també ha signat amb ENGIND SL el contracte d’arres de vuit parcel·les més ubicades en aquest sector industrial de Castellolí. Els terrenys tenen una superfície total de 9.825,31 m2 i un preu de venda de 540.392,05 euros.

ENGIND, SL, és un grup de gestió integral de serveis d’enginyeria, promoció de sòl i construccions industrials, amb seu a Vilafranca del Penedès. Desenvolupen els seus projectes amb metodologia BIM (Building Information Modeling), acostant el projecte al promotor-client per mitjà d’un model digital en 3D.

Joan Serra: “avui presentem dos projectes que són una gran oportunitat per Castellolí”

L’alcalde de Castellolí Joan Serra s’ha mostrat molt satisfet que la feina de cooperació de tants mesos hagi donat fruit, i ha destacat que amb l’arribada de Frime Barcelona “s’amplien els usos de Can Parera, complementant el sector del motor tan propi de Castellolí amb el sector alimentari, un sector més tradicional, estable i de primera necessitat, que genera molts llocs de treball i oportunitats en serveis”.  També ha destacat que l’altra venda signada aquesta setmana a l’empresa Engind tindrà un ús relacionat amb el motor i que estarà en funcionament a finals del 2019. En conjunt, “dos projectes que són una gran oportunitat per Castellolí”.

El president de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena, Marc Castells, ha recordat que els alcaldes de la Conca d’Òdena es van comprometre a treballar plegats per captar inversions i que“avui aquest esforç ja dóna fruits i esdevé una realitat”. Per la seva banda, la consellera d’Empresa i Coneixement Àngels Chacón ha assegurat que “el govern treballa en el seu dia a dia foment de l’activitat econòmica, malgrat la complexitat del moment polític”. El conseller de Territori i Sostenibilitat Damià Calvet ha tancat l’acte felicitant als empresaris que fan la inversió i especialment “a les administracions que han creat les condicions necessàries al territori per poder acollir noves inversions com les que s’anuncien avui”.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

El Naturveg desafia la pluja i presenta les novetats del món del veganisme

El passat dissabte, l’avinguda Països Catalans de les Comes va acollir una nova edició del festival de referència del veganisme a la nostra comarca. Una...

Òmnium Anoia homenatja a l’il·lustre calafí Alexandre de Riquer

Coincidint amb l’Any Riquer impulsat per la Generalitat de Catalunya, Òmnium Anoia ha organitzat per demà dijous 23 de setembre la presentació del llibre...

Capellades torna a tenir cinema

L’Ajuntament de Capellades ha signat un conveni de col·laboració amb La Societat La Lliga per poder tornar a gaudir d’una programació estable de cinema. D’aquesta...

Finalitzen les obres d’adequació de les antigues escoles de l’Espelt

L’Ajuntament d’Òdena va acabar aquest mes d’agost les obres d’adequació de les antigues escoles de l’Espelt, que han comptat amb un pressupost de 45.329,32€,...

Igualada Som-hi tornarà a aprovar els pressupostos del govern de Junts

Davant la minoria del govern de Junts, el grup municipal d’Igualada Som-hi tornarà a aprovar els pressupostos del govern municipal d'Igualada. Ho farà després...
Compartir