4 C
Igualada
Diumenge, gener 16, 2022

Carme celebra una Festa Major molt atípica

Quatre actes, un per cada dia que ha durat la Festa Major de Carme 2020. Una missa i sardanes, una caminada nocturna, un espectacle de teatre familiar i unes havaneres. Aquest ha estat el bagatge del programa d’enguany.
Una Festa diferent, d’acord amb el panorama que estem vivint. Una Festa senzilla, però no per això deslluïda… ans al contrari. Ha estat molt participada i amb un enorme sentit de la responsabilitat, tot reivindicant els actes culturals i d’esbarjo.

Han faltat els esdeveniments més multitudinaris i emblemàtics… el sopar popular, els concerts al carrer i els balls a la pista. Tots ells, actes difícils de gestionar i gens recomanables a hores d’ara.

La Festa va començar el passat dijous 16 amb la celebració d’una missa solemne i la posterior audició i ballada de sardanes, a càrrec de la Cobla Lluïsos, uns clàssics de l’escena carmetana.

Divendres va tenir lloc una caminada nocturna per l’entorn de Carme amb parada per sopar, a compte dels participants, a l’Ermita de Collbàs. Va ser una sortida diferent, amb gent de totes les edats i sota un cel estrellat esplendorós que va permetre visualitzar, fins i tot, el cometa Neowise.

Dissabte va ser el torn d’en Jam i el seu espectacle de teatre familiar HATS, un viatge audaç i divertit per diferents personatges i situacions, a través del canvi de diversos barrets. Grans i petits s’ho van passar d’allò més bé davant el treball impecable de l’artista.

El diumenge 19, les havaneres del Grup La Guingueta d’Igualada van posar punt i final a la Festa Major, amb la seva particular visió del gènere i una posada en escena que busca la complicitat amb el públic.

Cal esmentar que, durant aquestes setmanes de juliol, s’han programat algunes activitats adreçades al jovent del municipi. Així, el passat 14 de juliol va tenir lloc un torneig de vòlei platja i el proper dia 28 està previst fer cinema a la fresca, sempre i quan es pugui garantir la seva viabilitat.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

L’atleta Anna Bové renova pel F.C.Barcelona

L’atleta anoienca, Anna Bové, acaba de ser renovada per la secció d’atletisme del F.C. Barcelona. Després de 16 temporades consecutives defensant els colors blau i...

Nova guia per millorar la qualitat assistencial a l’Atenció Primària

La farmacèutica Mar Casanovas de la Unitat de Farmàcia de l’Institut Català de la Salut a la Catalunya Central va participar, el passat 14...

El model de generació d’energia: un dels grans debats de l’Anoia del present i del futur

El passat 26 de novembre, el Govern de la Generalitat aprovava la modificació del decret llei 19/2019 de mesures urgents per a l’impuls de...

L’Editorial: El gran canvi

La superpoblació mundial planteja un gran desafiament a la Humanitat. Per continuar habitant aquest planeta cal establir unes normes diferents de les viscudes fins...

Humans de l’Anoia: Xavi Gabarró

XAVI GABARRÓ  Odenenc de naixement, fornada del 94. Vaig formar-me als Maristes Igualada i vaig créixer amb l’A.E.Torxa. Ben aviat farà tres anys que resideixo a Braunschweig,...
Compartir