14.4 C
Igualada
Dijous, abril 15, 2021

Carme celebra una Festa Major molt atípica

Quatre actes, un per cada dia que ha durat la Festa Major de Carme 2020. Una missa i sardanes, una caminada nocturna, un espectacle de teatre familiar i unes havaneres. Aquest ha estat el bagatge del programa d’enguany.
Una Festa diferent, d’acord amb el panorama que estem vivint. Una Festa senzilla, però no per això deslluïda… ans al contrari. Ha estat molt participada i amb un enorme sentit de la responsabilitat, tot reivindicant els actes culturals i d’esbarjo.

Han faltat els esdeveniments més multitudinaris i emblemàtics… el sopar popular, els concerts al carrer i els balls a la pista. Tots ells, actes difícils de gestionar i gens recomanables a hores d’ara.

La Festa va començar el passat dijous 16 amb la celebració d’una missa solemne i la posterior audició i ballada de sardanes, a càrrec de la Cobla Lluïsos, uns clàssics de l’escena carmetana.

Divendres va tenir lloc una caminada nocturna per l’entorn de Carme amb parada per sopar, a compte dels participants, a l’Ermita de Collbàs. Va ser una sortida diferent, amb gent de totes les edats i sota un cel estrellat esplendorós que va permetre visualitzar, fins i tot, el cometa Neowise.

Dissabte va ser el torn d’en Jam i el seu espectacle de teatre familiar HATS, un viatge audaç i divertit per diferents personatges i situacions, a través del canvi de diversos barrets. Grans i petits s’ho van passar d’allò més bé davant el treball impecable de l’artista.

El diumenge 19, les havaneres del Grup La Guingueta d’Igualada van posar punt i final a la Festa Major, amb la seva particular visió del gènere i una posada en escena que busca la complicitat amb el públic.

Cal esmentar que, durant aquestes setmanes de juliol, s’han programat algunes activitats adreçades al jovent del municipi. Així, el passat 14 de juliol va tenir lloc un torneig de vòlei platja i el proper dia 28 està previst fer cinema a la fresca, sempre i quan es pugui garantir la seva viabilitat.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

L’Ajuntament de Capellades i Canigat segueixen col·laborant

Des de principis de setembre, Canigat i el consistori capelladí treballen conjuntament en la gestió de les colònies de gats del carrer. Seguint el...

Òdena s’integra a Anoia Turisme per sumar esforços en promoció

El Consell Comarcal de l'Anoia, dins l'estratègia de promoció turística de la comarca, ha creat l'ens Anoia Turisme per abordar el turisme des d'una...

L’Hospital de dia Sant Jordi aplica la realitat virtual en la neurorehabilitació

L’Hospital de dia Sant Jordi, centre gestionat pel Consorci Sociosanitari d’Igualada (CSSI), està aplicant les noves tecnologies de realitat virtual com a nou mètode...

Dilluns entra en funcionament la càmera de control de trànsit de la rambla Sant Isidre

L’Ajuntament d’Igualada activarà el pròxim dilluns 19 d’abril la càmera de control del trànsit de la rambla Sant Isidre. La càmera està situada a...

La Generalitat “prem l’accelerador” per declarar Bé d’Interès Nacional el Cementiri Nou

La consellera de Cultura, Àngels Ponsa, ha exposat que la Generalitat "ha premut l'accelerador" per declarar el Cementiri Nou d'Igualada com un Bé Cultural...
Compartir