Bona acollida del Festival Anòlia

21 de juliol de 2020

Aquest estiu la ciutat ha viscut un festival Anòlia especial i diferent, condicionat per les circumstàncies actuals, però no per això s’ha deixat de fer i la ciutat ha pogut gaudir novament d’una setmana de concerts a l’aire lliure. Tal com especifica en Pere Camps, regidor de Cultura de l’Ajuntament, “no hem volgut que la ciutat es quedés sense el seu festival d’estiu i vam apostar de tirar-lo endavant amb totes les mesures de seguretat higièniques que es demanen. Penso que era important no deixar de fer-lo”. Els concerts s’han fet seguint tots els protocols sanitaris i de distància social, amb presa de temperatura, higiene i desinfecció de l’espai.

Pere Camps es congratula de l’aposta ferma que es fa des de l’Ajuntament d’Igualada per mantenir el món de la cultura viu. “Ja vam ser els primers en obrir el Teatre, amb un aforament molt reduït però crèiem i seguim creient, que el món de la cultura, ja molt tocat, ha de mantenir el seu espai, amb les mesures que calgui… però ha d’existir”.

Unes 1.300 persones en total s’han acostat aquests darrers dies al pati del Museu de la Pell per escoltar la bona música que oferien sis formacions locals, amb ganes de gaudir de la música en directe. El regidor igualadí destaca la qualitat musical i la bona sintonia amb el públic dels concerts, “sobretot els dos primers, a càrrec de Xillona que va portar 220 persones al pati del Museu i el de B-Back, amb uns concerts de versions que van fer gaudir molt els públic assistent”. El concert de la Marina Freixas i el de la Queralt Lahoz, potser amb unes propostes més personals, van arribar a un públic més reduït però que s’ho va passar mot bé. El concert de divendres, amb el grup Inic, una formació que fa un rock molt enèrgic, va connectar molt bé amb el públic assistent. També va tenir molt èxit la presentació de l’Anòlia a la ciutat, dalt dels autobusos cedits pel FC Barcelona amb la txaranga HoPeta Street Band que van recórrer els carrers de la ciutat duran dues hores amb la seva música engrescadora.

Pere Camps  es mostra satisfet de poder haver fet l’Anòlia “perquè ha estat una prova de foc de com serà la Festa Major d’Igualada d’aquest any, que des del consistori apostem per dur a terme. Hem parlat molt sobre si s’havia de fer o no però penso que s’ha de diferenciar molt bé entre què és la “cultura” i què és “l’oci”. Els esdeveniments culturals que s’estan duent a terme arreu -Cruïlla, Grec, Festival de Pedralbes, per exemple- són una mostra que la cultura és segura, si es prenen les mesures corresponents, i això volem fer en la nostra Festa Major”. “Pretenem dur a terme activitats diverses en diferents espais: pati del Museu, claustre de l’Escola Pia, camp de futbol de Fàtima, Parc Central…, amb aforaments limitats i amb totes les mesures de protecció corresponents”.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus que els exiliats tornaran a Catalunya sense ser detinguts?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta