22.8 C
Igualada
Dilluns, juny 21, 2021

Calaf diu adéu als contenidors i passa a la recollida porta a porta

Avui dimarts 25 de maig és la data triada per l’Ajuntament de Calaf per realitzar el canvi al model de recollida de residus porta a porta. Aquest canvi comportarà la desaparició de la majoria de contenidors del municipi. Només es mantindran al carrer els contenidors de vidre, roba i olis vegetals. Les altres fraccions (envasos, paper i cartró, orgànica i resta) es recolliran als portals dels habitatges i s’hauran de lliurar per part de la ciutadania dins dels cubells que prèviament ha repartit l’Ajuntament.

Els contenidors retirats es classificaran segons el seu estat. Els contenidors en més bon estat es reutilitzaran, mentre que els  més deteriorats es transportaran a un centre de reciclatge, on s’aprofitaran els materials que els integren per a nous usos.

Freqüència de recollida
Cada fracció tindrà una freqüència diferent, que es determina per diferents raons com són la mitjana de quantitat de residus generats als habitatges.

Com  i quan s’hauran de treure els residus?
Els residus s’hauran de treure a partir de les 22 h i la brigada de recollida els recollirà a partir de les 6 del matí. Cada residu s’haurà de treure amb un cubell estàndard que donarà de forma gratuïta l’Ajuntament, i per a cada fracció s’hauran de seguir les corresponents indicacions. Els cubells destinats a ser dipositats a la via pública disposaran d’un xip o codi de barres que permetrà identificar la propietat del cubell.

  • Orgànica: dilluns, dimecres i dissabte, amb el cubell marró i en bossa compostable.
  • Envasos: dimarts i divendres, en bossa de plàstic o sense bossa.
  • Paper i cartró: dijous, en bossa de paper o sense bossa.
  • Resta: diumenge, cada 15 dies, sempre en bossa de plàstic.

Els bolquers i compreses d’adults i de nadons es podran recollir cada dia posant-los en una bosseta a banda amb un adhesiu que es  lliurarà gratuïtament als veïns i veïnes que ho necessitin.

Altres fraccions de residus com els trastos i mobles vells i les restes de poda llenyoses també es recolliran porta a porta, sol·licitant-ho prèviament per telèfon (93 869 85 12 ext. 4). El servei de recollida de les restes de poda es realitzarà durant els mesos de més producció, és a dir, d’abril a setembre.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Els Prats de Rei celebra el GroundUP Músic, organitzat per un famós artista veí del municipi amb 4 Grammys

Aquest cap de setmana s'ha celebrat a Prats de Rei l'edició virtual del GroundUP Music Festival, un esdeveniment organitzar pel músic multipremiat Michael League....

Mor el poeta igualadí Pius Morera als 78 anys

El poeta igualadí Pius Morera ha mort aquest divendres als 78 anys. Nascut el 5 de juliol de 1942, va guanyar l’Amadeu Oller de...

L’Anoia registra la pitjor campanya del cereal de l’última dècada

Campanya del cereal irregular a la Catalunya Central. Si bé a les zones més elevades la producció ha estat mitjana, al Pla de Bages...

L’Igualada Rigat no pot amb el Sarzana i cau a quarts de la WSE Cup

L’IHC RIGAT va caure eliminat divendres en els quarts de final de la WSE Cup i ja no es va poder classificar per les...

10 anys d’història d’uns populars, magnífics i generosos “Músics del Parc”

Va ser tot una delícia el passat dijous, 3 de juny, poder participar de l’últim concert d’aquest curs dels “Músics del Parc”, en un...
Compartir