11.1 C
Igualada
Diumenge, 25 febrer 2024

Un article de

“Cabareta!”, un cabaret en clau de dona, aquest dissabte al Teatre Municipal l’Ateneu

Publicitat

Aquest dissabte, 1 de desembre, a les 21h, Cabareta! de Maria Molins i Bárbara Granados clourà la programació d’aquest semestre al Teatre Municipal l’Ateneu d’Igualada. És un espectacle de cabaret en clau femenina, que recupera l’esperit de la Barcelona canalla dels anys ‘20 i ‘30 del segle passat i fins l’actualitat. Un homenatge a Maria Aurèlia Capmany, Guillermina Motta, Núria Feliu i Mary Sampere, però també a Àngel Pavlosky i a El Molino. L’espectacle forma part de L’Any Maria Aurèlia Capmany 2018 de la Generalitat de Catalunya i l’impulsa la regidoria de Promoció Cultural de l’Ajuntament d’Igualada, amb el suport del Programa.Cat del departament de Cultura de la Generalitat i de l’Oficina de Difusió Artística de la Diputació de Barcelona.

Les entrades es poden comprar al Punt de Difusió Cultural i Turística, al c/ Garcia Fossas 2, de dimarts a divendres de 18:30 a 20:30h i el dissabte d’11 a 14h. També anticipadement a www.ticketea.com i, des d’una hora abans de la funció, a la taquilla del Passatge Vives. Tenen un preu de 18 i 15 euros, amb descomptes per a diversos col·lectius.

Cabareta! en clau de dona
Com diu el director, Joan Maria Segura, Cabareta! és “un espectacle de cabaret com els «d’antes», com els de la Maria Aurèlia Capmany però d’ara, com els de la Mary Sampere però d’ara, com els de la Guillermina Motta però d’ara; és un cabaret amb molts efectes que, en efecte, amb els seus defectes, parla dels temes que ens afecten”. Maria Molins i Bárbara Granados, acompanyades dels dos membres masculins de la banda musical, repassaran de dalt a baix, de dreta a esquerra, temes de rabiosa actualitat. I tot això ho faran amb textos, composicions musicals creades per elles mateixes i altres autors universals, amb cançons picants al més pur estil del Paral·lel, amb textos i cançons de denúncia i amb andròmines musicals vàries. I faran reflexionar l’espectador, entre rialla i rialla, sobre la vida que viu, la vida que pateix. On ha quedat el cabaret en el panorama teatral actual? Cabareta! proposa recuperar-lo en el context actual.

Maria Molins explica que aquest és un projecte que tenia al cap feia cinc anys. Ella va escriure els textos i Bárbara Granados va composar les melodies. D’aquesta manera donava corda a la seva afició de cantar. “Una morena y una rubia”, una de Barcelona i l’altra de Madrid, una compositora i una actriu, una de l’escudella i l’altra del “cocido”, una de “tomar unas cañas”, l’altra de fer el got, la del biquini i la del “mixto”. Es troben i decideixen aportar i intercanviar idees i estils i es pregunten: es pot fusionar un concert amb el teatre? I així comencen, ara fa un any i mig, a nodrir el que serà Cabareta!.

Seguint referents com Capmany, Motta o Sampere, entre altres, han treballat l’actriu Maria Molins i la pianista Bárbara Granados –besnéta del compositor Enric Granados– per construir un Cabareta! com els dels moments més brillants de la història del
Paral·lel, però en clau de dona. I és que, molt de talent i tones de bon humor, són les
matèries primeres per a un espectacle en què dues dones iconoclastes són capaces de dir un monòleg teatral dels més seriosos a ritme de blues, d’imaginar-se un personatge de Mercè Rodoreda cantant el més sensual dels cuplets en un bar del Raval o de dur el públic a passejar entre textos i cançons. Conjuntament amb el talent i la complicitat del director Joan Maria Segura i dels músics Dick Them i Miquel Malirach, porten a l’escenari un exercici brillant i apassionat d’amor al teatre i a la música. Per tot plegat, resumeixen la seva proposta com “un espectacle per somniar, amb una barreja d’històries teatrals i música amb humor negre, poesia i comèdia”.

Cabareta! ha estat candidat als Premis MAX 2018, optant al Millor Espectacle Musical o Líric i a la Millor Composició Musical per a Espectacle Escènic per a Bárbara Granados. Als Premis Teatre Barcelona 2018, Maria Molins ha estat finalista a Millor Actriu de Musical i Bàrbara Granados nominada per la Millor Composició Musical i, als Premis Butaca 2018, Maria Molins ha estat nominada a Millor Actriu de Musical i l’espectacle ho ha estat en la categoria de Millor Musical.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies