28 C
Igualada
Dilluns, juny 21, 2021

Avui se celebra la festa de l’Arrela’t a Calaf per promoure l’arrelament a la vila

En el marc de la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient, aquest diumenge 4 de juny, Calaf celebrarà una nova edició de la festa de l’Arrela’t. Es tracta d’una celebració amb la qual es donarà la benvinguda als infants nascuts a Calaf l’any 2016, al mateix temps que es fomenta el respecte al medi ambient. A través de la plantada d’una alzina es pretén reforçar l’arrelament dels calafins a la vila alhora que es vol sensibilitzar petits i grans en el respecte i la cura pel medi ambient i pel nostre entorn més proper com són els boscos i els espais verds.

La festa començarà amb una concentració, a les 11.00 hores, a l’estacionament ubicat darrera l’estació de tren. Des d’allí els participants caminaran, acompanyats per la Colla de Geganters i Grallers de Calaf, fins al Bosquet del Rentador. Una caminada senzilla, de fàcil accés amb cotxets i de només de 15 minuts perquè tothom hi pugui prendre part.

Un any enrere, el consistori calafí va recuperat aquesta zona per sumar un nova zona d’esbarjo al municipi. Enguany, han seguit les millores amb la instal·lació d’una tanca de seguretat, al costat d’una rasa, i d’una zona de pícnic amb taules i bancs. Aquesta intervenció neix d’una de les propostes guanyadores en els primers pressupostos participatius promoguts per l’Ajuntament de Calaf.

Una vegada s’arribi al Bosquet del Rentador, els alumnes més menuts de l’Escola Municipal de Música oferiran un petit concert. En acabat, es procedirà a la plantada de l’alzina i, per fer-ho, es demanarà que cada una de les famílies amb infants nascuts l’any 2016 hi participi directament.

La celebració finalitzarà amb el concert de les “2 princeses barbudes”. Aquest grup de música infantil presentaran a Calaf el seu darrer disc, “Sempre de vacances”.

El projecte de l’Arrela’t va néixer a Calaf l’any 2006. L’any passat, mantenint la seva essència, es va fer un pas més enllà per convertir-la en una proposta més festiva i participada. La resposta de la ciutadania va demostrar que el canvi havia estat un èxit.

Enguany, la celebració coincidirà amb la visita d’una delegació de soualesos que seran al municipi durant tot el cap de setmana per commemorar el desè aniversari de l’agermanament entre Calaf i Soual.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Els Prats de Rei celebra el GroundUP Músic, organitzat per un famós artista veí del municipi amb 4 Grammys

Aquest cap de setmana s'ha celebrat a Prats de Rei l'edició virtual del GroundUP Music Festival, un esdeveniment organitzar pel músic multipremiat Michael League....

Mor el poeta igualadí Pius Morera als 78 anys

El poeta igualadí Pius Morera ha mort aquest divendres als 78 anys. Nascut el 5 de juliol de 1942, va guanyar l’Amadeu Oller de...

L’Anoia registra la pitjor campanya del cereal de l’última dècada

Campanya del cereal irregular a la Catalunya Central. Si bé a les zones més elevades la producció ha estat mitjana, al Pla de Bages...

L’Igualada Rigat no pot amb el Sarzana i cau a quarts de la WSE Cup

L’IHC RIGAT va caure eliminat divendres en els quarts de final de la WSE Cup i ja no es va poder classificar per les...

10 anys d’història d’uns populars, magnífics i generosos “Músics del Parc”

Va ser tot una delícia el passat dijous, 3 de juny, poder participar de l’últim concert d’aquest curs dels “Músics del Parc”, en un...
Compartir