Saeeda Ahmed visita Vallbona d’Anoia i Igualada
S

3 de juny de 2017

El passat dimecres 24 de maig, la Saeeda Ahmed va visitar Vallbona d’Anoia i Igualada per tal de realitzar dues interessantíssimes xerrades educatives. Convidada per l’institut de Vallbona d’Anoia, dins el programa Erasmus+ del que el centre gaudeix i emmarcat en la celebració de l’English Day, la Saeeda Ahmed va tenir una trobada amb una cinquantena d’alumnes de tots els nivells de l’ESO a la sala municipal Jaume Calveras de l’Ajuntament de Vallbona, mentre que a la tarda va ser una sessió oberta al tot el públic, a l’auditori del Museu de la Pell d’Igualada.

La conferència amb alumnes va abordar temes l’empoderament dels alumnes per assolir sortides exitoses a la vida, fent èmfasi en l’actitud positiva que cal tenir per potenciar les qualitats de cada persona i animant a escollir aquell camí que ens fa avançar i que ens fa feliços, doncs és el camí a l’èxit en la vida. Els alumnes presents a aquesta trobada eren alumnes que van ser seleccionats per la capacitat de seguir una xerrada íntegrament en anglès, i d’aquesta selecció se’n van encarregar les professores d’anglès del centre, la Carme Flores i la Mònica Artigas.

L’English Day a la SES Vallbona d’Anoia, acosta als alumnes una part de la cultura anglesa, aprofundint en el coneixement d’un país de parla anglesa. En d’altres ocasions s’han celebrat l’Australian Day, l’American Day, l’Irish Day… i enguany ha estat el torn del British Day, i s’han organitzat una gimcana, la visualització d’un documental sobre el Regne Unit amb un treball de reflexió, i la preparació d’una petita obra de teatre per part de l’alumnat de cada aula, que van veure representada la resta de grups del centre. Així doncs, les diferents obres representaven trets importants de la cultura anglesa com The British Empire, the Union Jack, the London subway, the London buses, the Old Trafford Stadium, the Oxford University i the Tate Museum of Modern Art. Finalment, les votacions dels alumnes van donar lloc a una aula guanyadora, la de 3r A, que amb la seva representació d’Oxford University, s’ha endut el premi, que consta en un esmorzar per a tota la classe el proper dia 14 de juny.

A la tarda, la Saeeda Ahmed va estar a l’auditori del Museu de la Pell d’Igualada, on davant d’una cinquantena de persones de diferents àmbits educatius i socials, va parlar sobre les estratègies educatives que es poden seguir per donar oportunitats educatives a les persones i que acabin revertint en l’economia, la indústria i la societat d’avui en dia i del futur.

Professionalment, la Saeeda Ahmed és directora nacional no executiva a Social Firms England, Consellera d’Educació a l’organització benèfica Prince of Wales ‘Mosaic’, Ambaixadora de Higher and Further Education a les Yorkshire Universities and Colleges i membre del Two Percent Club (top 2% de les dones amb poder decisiu al Regne Unit). Amb el seu impressionant currículum té una àmplia visió sobre les oportunitats educatives que potencien l’èxit personal de les persones i de la societat, en el que anomena una win-win transformation del sector educatiu, és a dir, on tothom i surt guanyant.

També ens va parlar de la importància d’atendre la diversitat social per a donar oportunitats als diferents potencials que hi ha en la nostra societat, potenciant per exemple aquelles persones que tenen una minusvalia o pocs recursos econòmics, però en canvi, poden ser útils en per a la societat i tenir èxit en les seves feines ensenyant a fer allò en què destaquen. Seguint les seves paraules, ens trobem a la societat diferents persones que per aconseguir el mateix objectiu, utilitzen diferents camins, més llargs o més curts, però que ens aporten diferents vivències de les quals ens anem enriquint fins arribar a assolir allò que es pretenia. Traslladant-ho al sector educatiu, va fer èmfasi en què a l’aprenentatge no s’hi pot arribar de manera estressada, ni per als alumnes ni pels professors, sinó respectant els ritmes d’aprenentatge i la motivació dels alumnes. Finalment, la Saeeda Ahmed va puntualitzar la trascendència d’alfabetitzar culturalment els nostres alumnes per tal que el seu camí educatiu i social sigui més exitós.

Per tal que tots els assistents poguessin seguir la conferència, que es donava en llengua anglesa, l’organització de la SES Vallbona d’Anoia va preveure un sistema de traducció simultània, de la mà de la professora Carme Flores, qui en una segona pantalla reflectia al català les paraules de la conferenciant. Enmig de la xerrada, es va donar el torn de paraula al públic, que va poder preguntar o fer reflexions amb la Saeeda Ahmed, establint així un profitós debat educatiu que va permetre participar a tothom.

Aquesta especial conferència forma part dels objectius que l’institut de Vallbona d’Anoia ha d’assolir dins el programa ECLIPSE (Enhancing Cultural Literacy through Innovative Practice and Skills in Europe) que es pot traduir com la Potenciació de l’Alfabetització cultural a través de pràctiques i habilitats innovatives a Europa, i que duu a terme des del 2015 junt amb 5 països socis més: Turquia, Itàlia, Regne Unit, Eslovènia i Noruega. Aquest projecte Erasmus+, que finalitza aquest proper més de juny, ha fet possible que els alumnes participants hagin tingut l’oportunitat de conèixer cultures i treballar diferents aspectes culturals, formant part d’un grup que han anomenat Erasmus Creativity Club. El balanç que en fem des de l’institut, tant docents, com alumnes i famílies, és extremadament positiu, doncs són projectes que sacsegen la realitat dels nostres alumnes i els ofereix una visió europea tant enriquidora que els fa plantejar nous i profitosos objectius en el seu camí educatiu.

Pilar Rodríguez Forn

Comparteix l'article:

L'Enquesta

Et semblaria bé fer el debat electoral a la Catalunya Nord?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta