9.8 C
Igualada
Dijous, febrer 2, 2023

Augmenten les visites a l’Abric Romaní de Capellades

La troballa de restes humanes neandertals als treballs d’excavació arqueològica d’aquest estiu a l’Abric Romaní ha fet augmentar el nombre de visites al NEAN-Parc Prehistòric de Capellades.

Tot i que la tendència al llarg de l’any ja marcava un increment, a partir del mes d’agost les visites al jaciment arqueològic de l’Abric Romaní de Capellades s’han disparat. Això és habitual en el mes d’agost perquè són moltes les persones que volen veure el jaciment mentre s’hi està excavant. A més a més també s’ha fet novament les visites guiades nocturnes per la Cinglera del Capelló.

Foto: ACN

Després, aquest increment s’ha mantingut també en els mesos posteriors, propiciat per la gran difusió de la troballa parcial d’un crani de neandertal al Nivell R del jaciment, de 60.000 anys d’antiguitat.

En resum, aquest 2022 han estat 7.626 persones les que han vingut a Capellades a conèixer informació sobre els neandertals.

Actualment, el jaciment de l’Abric Romaní és obert els matins de diumenge d’11 a 14 hores -amb les visites que comencen a les 11:15 i a les 12:45-. La resta de dies de la setmana és possible la visita però cal fer reservar prèvia al 93.801.28.50, el telèfon del Museu Molí Paperer de Capellades.

Compartir

ESCRIU UN COMENTARI

Més notícies

Calaf celebra, aquest cap de setmana, la Festa Major d’Hivern

Aquest cap de setmana, el primer de febrer, Calaf celebra la seva Festa Major d'Hivern amb motiu de Santa Calamanda. Els actes tindran lloc...

Una de les millors companyies de circ del país, aquest cap de setmana a l’Aurora

El Teatre de l’Aurora programa aquest cap de setmana Peix de la Cia. Hotel Iocandi. Una emotiva proposta de circ amb una de les...

S’instal·len quatre noves càmeres per prevenir incendis a la Serra de Miramar

La Serra de Miramar compta amb quatre noves càmeres, un sistema de videovigilància forestal per detectar possibles incendis en el bosc. Les càmeres instal·lades...

Últimes notícies