La Mancomunitat rep l’agenda urbana amb vuit línies d’actuació
L

22 de gener de 2023

Els set municipis que integren la Conca d’Òdena tenen el repte de garantir la inclusió, la cohesió, la diversitat i la igualtat de la ciutadania. És per això que, entre d’altres mesures, tenen la voluntat de facilitar l’accés a un habitatge digne, dur a terme el procés de rehabilitació i renovació urbana, així com potenciar la rehabilitació energètica. Amb l’objectiu de potenciar aquests aspectes, el Servei d’Urbanisme de la Gerència de Serveis d’Habitatge, Urbanisme i Activitats de la Diputació de Barcelona ha elaborat l’agenda urbana. La vicepresidenta segona, Carmela Fortuny, l’ha lliurat aquest dimarts al migdia al president de la Mancomunitat Intermunicipal, Marc Castells, en un acte celebrat a l’Ajuntament d’Igualada.

Els objectius de l’agenda urbana
En una fase inicial, a l’hora de definir el procés de redacció de l’agenda urbana, es va definir el model de governança, el pla de participació, les estratègies de comunicació i es va dur a terme la diagnosi del territori.

El pla d’acció ha definit vuit línies d’actuació d’escala supramunicipal, que cerquen augmentar el grau de col·laboració en la gestió conjunta del territori. El document aborda l’ús del sòl i les infraestructures, de preservació de condicions ambientals, de promoció de l’economia circular, de l’accés a l’habitatge, de la millora de condicions de vida de col·lectius desafavorits i de promoció econòmica del territori. També s’incorporen accions concretes dels diferents ens locals.

Finalment, l’agenda inclou la definició del sistema de governança per al seguiment i l’avaluació de la implementació de l’agenda i la proposta d’indicadors de seguiment i gestió de les línies d’actuació.

El pla d’acció de l’Agenda Urbana de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena es va aprovar al setembre i compta amb finançament dels fons europeus Next Generation EU. L’ens forma part de la Xarxa de les Agendes Urbanes Locals de la Diputació de Barcelona des de 2021.

La Conca d’Òdena té una població de més de 70.000 habitants i està integrada per set municipis: Igualada, Santa Margarida de Montbui, Òdena, Vilanova del Camí, la Pobla de Claramunt, Jorba i Castellolí.

Deixa un comentari

L'Enquesta

Vas tenir en compte la qualitat dels materials quan vas comprar o llogar el teu habitatge?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta