8.3 C
Igualada
Dissabte, gener 28, 2023

La Mancomunitat rep l’agenda urbana amb vuit línies d’actuació

Els set municipis que integren la Conca d’Òdena tenen el repte de garantir la inclusió, la cohesió, la diversitat i la igualtat de la ciutadania. És per això que, entre d’altres mesures, tenen la voluntat de facilitar l’accés a un habitatge digne, dur a terme el procés de rehabilitació i renovació urbana, així com potenciar la rehabilitació energètica. Amb l’objectiu de potenciar aquests aspectes, el Servei d’Urbanisme de la Gerència de Serveis d’Habitatge, Urbanisme i Activitats de la Diputació de Barcelona ha elaborat l’agenda urbana. La vicepresidenta segona, Carmela Fortuny, l’ha lliurat aquest dimarts al migdia al president de la Mancomunitat Intermunicipal, Marc Castells, en un acte celebrat a l’Ajuntament d’Igualada.

Els objectius de l’agenda urbana
En una fase inicial, a l’hora de definir el procés de redacció de l’agenda urbana, es va definir el model de governança, el pla de participació, les estratègies de comunicació i es va dur a terme la diagnosi del territori.

El pla d’acció ha definit vuit línies d’actuació d’escala supramunicipal, que cerquen augmentar el grau de col·laboració en la gestió conjunta del territori. El document aborda l’ús del sòl i les infraestructures, de preservació de condicions ambientals, de promoció de l’economia circular, de l’accés a l’habitatge, de la millora de condicions de vida de col·lectius desafavorits i de promoció econòmica del territori. També s’incorporen accions concretes dels diferents ens locals.

Finalment, l’agenda inclou la definició del sistema de governança per al seguiment i l’avaluació de la implementació de l’agenda i la proposta d’indicadors de seguiment i gestió de les línies d’actuació.

El pla d’acció de l’Agenda Urbana de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena es va aprovar al setembre i compta amb finançament dels fons europeus Next Generation EU. L’ens forma part de la Xarxa de les Agendes Urbanes Locals de la Diputació de Barcelona des de 2021.

La Conca d’Òdena té una població de més de 70.000 habitants i està integrada per set municipis: Igualada, Santa Margarida de Montbui, Òdena, Vilanova del Camí, la Pobla de Claramunt, Jorba i Castellolí.

Compartir

ESCRIU UN COMENTARI

Més notícies

Gairebé 400 persones es concentren a la manifestació de “Montbui per una sanitat digna”

La plataforma "Montbui per una sanitat digna" ha dut a terme una marxa des de l'Ajuntament de Montbui fins al CAP Urbà d'Igualada acompanyats...

Pau Vallvé, Cala Vento i Ley DJ, primeres confirmacions de la desena edició del Festival MAIG

El Festival Maig celebrarà els propers 26 i 27 de maig la seva desena edició a Santa Coloma de Queralt. Una fita segurament inimaginable...

Maria Gibernau i Viadiu, una dona tan propera com la seva icònica botiga, “La Bona Espardenya”

Des de l’any 1907, “La Bona Espardenya” compta amb una consolidada trajectòria de tres generacions. La darrera encapçalada per Maria Gibernau i Viadiu, una...

Últimes notícies