Arrenca a Igualada la fira tèxtil BSTIM amb més de mil visitants inscrits

104

 

La fira tèxtil BSTIM, organitzada per Fira d’Igualada, l’agrupació tèxtil Fagepi i l’Ajuntament d’Igualada,  ha arrencat aquest matí al recinte l’Escorxador d’Igualada amb la seixantena de places d’expositors cobertes i més d’un miler de visitants inscrits, entre els quals es troben representants de marques internacionals amb seu a Suècia, Holanda i Itàlia.

BSTIM arriba ja a la tercera edició havent-se convertit en una cita de referència per a expositors i per a visitants. Les empreses que han volgut exposar a BSTIM són majoritàriament tallers que fabriquen peces acabades de confecció i gènere de punt d’arreu del país, i pel que fa als compradors, s’espera que avui i demà el saló s’ompli de responsables de compres, dissenyadors i distribuïdors de marques de moda europees, cada vegada més interessats en trobar proveïdors de proximitat. L’objectiu de la Fira és donar a conèixer el potencial de producció tèxtil que té el país i facilitar els contactes comercials entre empreses productores i marques per tal que puguin tancar el màxim nombre de comandes. El balanç de la facturació generada a les empreses expositores de BSTIM en les dues edicions anteriors supera els 4 milions d’euros segons l’estudi fet per Fira d’Igualada a finals de 2016.

Una de les novetats d’enguany és l’Espai Showroom de Moda sostenible destinat a les empreses tèxtils que tenen en compte els impactes socials i mediambientals de tot el seu procés de fabricació, des del disseny fins a la comercialització i el consum. Els organitzadors han volgut així que l’edició d’aquest any contribueixi  a la difusió de la moda quilòmetre zero amb l’objectiu de sensibilitzar els futurs compradors.

La Fira BSTIM l’han inaugurat aquest matí el Secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat de Catalunya, Joan Aregio, juntament amb l’alcalde d’Igualada Marc Castells i els presidents de Fira d’Igualada Joan Domènech i de l’agrupació tèxtil FAGEPI Joan Gabarró. Joan Aregio ha volgut destacar que  “la internacionalització és un dels grans eixos de la indústria textil” i ha afegit que “l’exportació forma part de l’ADN de les empreses catalanes”.

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells ha apuntat que “la fira BSTIM ha de donar èxit i múscul a les empreses del territori”.

Per la seva banda, el president de Fira d’Igualada Joan Domènech, ha afirmat que “aquesta és l’edició de la consolidació”.

Finalment ha intervingut el president de l’agrupació tèxtil Fagepi, Joan Gabarró, que ha volgut posar l’accent en el creixent interès dels consumidors pels productes sostenibles, respectuosos amb el medi ambient i de proximitat.

A l’acte també hi ha assistit Miquel Rodríguez, gerent del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de la Generalitat de Catalunya, el president del Clúster Modacc Francesc Maristany, nombroses personalitats anoienques i representants del sector de la moda d’arreu de l’Estat.

Feu clic aquí per veure un recull d’imatges.

BSTIM, fira de referència a Europa

La fira tèxtil BSTIM (Best Solutions in Textile Manufacturing) està organitzada per Fira d’Igualada i l’agrupació tèxtil FAGEPI amb el suport de l’Ajuntament d’Igualada i té per objectiu estimular la fabricació tèxtil de proximitat i enfortir la indústria local. La tercera edició té lloc els dies 22 i 23 de febrer de 2017 al recinte de l’Escorxador d’Igualada, i a partir d’aquesta tercera edició passarà a celebrar-se cada dos anys, tal i com ja estava previst.