L’autor Celdoni Fonoll cedeix les seves darreres obres a l’Arxiu municipal de Calaf

31

El poeta, músic, rapsode i cantant calafí, Celdoni Fonoll, ha fet una donació de les seves obres més recents a l’arxiu municipal de l’Ajuntament de Calaf. Recentment, l’artista ha estat guardonat amb el premi ‘Ambaixador cultural calafí al món’ durant la primera ‘Nit de l’Esport i la Cultura’ de Calaf, celebrada el passat 3 de febrer.

Les obres que ha aportat a l’Arxiu són diversos reculls de poesia així com dos àlbums musicals. Les obres poètiques són: ‘Versos, versets i versots’, ‘Haikús del Parc Güell’, ‘Antologia eròtica’, ‘Abril florit’, ‘Ales i pètals’ i ‘El caminant del parc’. Pel que fa a les obres musicals hi trobem els àlbums ‘Cançons de natura. Ocells, flors, bolets’ i ‘Antologia/2’.

Fonoll va entregar les seves obres a l’alcalde, Jordi Badia, una vegada finalitzada la gala de la ‘Nit de l’Esport i la Cultura’. En recollir el guardó, el poeta i rapsode d’origen calafí va agrair el premi i va recordar que feia quaranta anys que havia marxat de la vila “per dedicar-me a escampar versos i cançons a tots els Països Catalans. Per divulgar bones lletres i música. Per treballar a favor del país, de la cultura, de la bona llengua: una llengua viva, sana i bella, a partir de la llengua que vaig aprendre a la terra aspra i amorosa de Calaf”.