Els alumnes del Dolors Martí reben la visita dels autors dels contes “Savis caparruts”

8

img_8164Els Rufus i els Martingales de P4 de l’escola Dolors Martí hem gaudit d’una tarda per recordar….i és que ens han visitat l’Albert Rossell i l’Elisabet Serra, autor i il·lustradora del llibre de contes “Savis Caparruts” presentat recentment a Igualada, ciutat que coneixen i estimen.

La visita ha superat en escreix les expectatives dels infants que, ben encuriosits han fet de la biblioteca l’escenari de contacte amb els autors, fent preguntes i intervencions espontànies tot interessant-se per aquests estimats capgrossos de cor net, transmissors i traginers de valors i de saviesa….

En aquesta tarda tant literària, l’Albert i l’Elisabet han pogut copsar com n’estaven d’interessats els petits que s’hi han acostat emocionats portant els seus contes de casa per tal de demanar los hi una dedicatòria.

Aquests creadors dels Savis caparruts també ens han obsequiat amb un dibuix dedicat a cadascuna de les classes i ens han fet els honors de signar el Llibre blanc de la nostra biblioteca, que aquest any llueix remodelada i esplèndida.

Fa cent anys, quan Igualada era poc més que una petita ciutat comunicada amb el món pel Camí Ral i el trenet que arribava a l’estació vella, pels carrers empedrats hi ressonava el trot dels cavalls de la diligència d’en Rufus el traginer, que cobria el trajecte d’Igualada a Barcelona…

Temps d’esforçats traginers, d’intrèpids aviadors, com en Mosca, de sàvies remeieres com l’encantadora Petra i d’ inspirats músics de carrer amb ànima d’ artistes, com ho era en Martingales….

Aquests temps no tant llunyans i l’afany de retre homenatge a la Festa Major i als seus protagonistes han portat l’Albert i l’Elisabet a crear el llibre “Els savis caparruts” que es va presentar a l’estiu a la Biblioteca Central i que ha inspirat també el nom de les classes de P4 de l’escola Dolors Martí.

Que visquin per sempre més els Savis Caparruts, amb la seva ànima ben viva, identitat i orgull de la ciutat, i de la nostra festa més nostrada i molta sort i molts èxits a l’Elisabet i l’Albert que han fet mostra de la seva generositat i ens han permès passar una tarda d’ allò més especial !