1.7 C
Igualada
Divendres, gener 21, 2022

Els alumnes de l’Escola Pia celebren Santa Cecília i Sant Josep Calassanç

Setmana musical “MUSEU DE LA MÚSICA”

1Aquest any, en el marc de la celebració de Santa Cecília, patrona dels músics, hem viscut una setmana musical plena d’activitats, audicions i concerts que ens han ajudat a entendre; “ que tots som notes úniques i especials en la melodia de la vida.”

Els alumnes de la llar han participat en la creació d’un pal de pluja.

Totes les classes des dels més petits fins als més grans han gaudit d’una audició en directe de diferents instruments musicals a l’hora de música, interpretada per alumnes de l’escola.  Hem escoltat el  piano, violoncel, flauta travessera, violí, trompa, saxo, baix elèctric, violí…

Els alumnes de 3r i 4t de primària van assistir a un concert de la JOSA al teatre de l’Ateneu que sota la direcció d’Albert  Gumí  ens van interpretar  “Abofrapà i les espècies”. Va ser una bona ocasió per descobrir molts instruments de l’orquestra simfònica i valorar l’esforç i dedicació que fan els petits músics per arribar a produir grans obres.

Els alumnes de 5è han visitat l’Orgue de Santa Maria, un majestuós instrument que omple d’emoció i sentiment  les celebracions que tenen lloc en aquella església.

I finalment, per donar per acabada aquesta setmana musical, tots els alumnes de l’escola hem visitat el museu de la música al claustre de la nostra escola.

Alumnes, professors i personal de l’escola han preparat un petit espectacle amb diferents instruments i veus on petits i grans hem gaudit de la bellesa de la música i les emocions que ens transmet quan el silenci envaeix les parets del nostre claustre i les melodies dibuixen missatges a l’aire.

A l’escola vivim i sentim la música!

Celebrem Sant Josep Calassanç

2Avui a  l’Escola Pia hem celebrat la festivitat de Sant Josep Calassanç, patró de la nostra escola. Tots els cursos al complert, dels més petits als més grans, hem participat en la jornada lúdico-esportiva que la comissió ha preparat.

La jornada ha seguit mantenint el seu caràcter integrador i cooperatiu entre tots els alumnes de l’escola.

Els alumnes de 2n de Batxillerat s’han repartit en diferents grups per poder fer activitats com ara: un circuit en bicicleta BTT, un torneig de pádel o  fer escalada a l’Ingràvita.

Els alumnes de 1r de batxillerat i els alumnes dels Programes de Formació Inicial, els PFI de cuina i d’Imatge,  han fet de monitors dels cursos de la llar d’infants, d’infantil i primària. Hi havia preparada una gran gincama per l’escola plena de tallers lúdics!

Els alumnes de 4t d’ESO han anat a fer la Caminada per Montserrat. La caminada ha estat compartida amb tots els alumnes de 4t d’ESO de totes les Escoles Pies de Catalunya.

Els alumnes de 3r d’ESO han anat al pavelló de Mont-aQua, de Santa Margarida de Montbui per poder gaudir de diferents activitats esportives  al llarg de tot el matí.

Els alumnes de 1r i 2n d’ESO han anat les pistes de Les Comes disfrutant també de diverses activitats esportives.

Durant la tarda després d’un espectacle de màgia pels més petits i els alumnes de primària i d’un treball d’interioritat sobre la vida del nostre Patró, pels més grans, tots han pogut gaudir d’una xocolatada popular.

Dir també que els alumnes de PFI de Microsistemes han realitzat una presentació digital de les imatges més representatives de la jornada que podeu veure penjada a la web de l’escola. Esperem que us agradi i que us contagiï l’esperit d’escola i convivència que tots hem viscut avui!

Festa dels col·laboradors i Sant Josep Calassanç

3El darrer divendres, 25 de novembre, a nivell d’alumnes i personal de l’escola vam celebrar la festivitat de Sant Josep Calasanç, fundador de la nostra institució.

Aquest dies el volem celebrar de manera especial, poder-nos trobar amb aquelles persones que ofereixen la seva col·laboració a l’escola en els diversos col·lectius: els delegats i delegades d’alumnes, els alumnes del comitè medioambiental, els membres de l’Associació d’Alumnes, els membres de l’Associació de Pares i Mares, els pares i mares delegats, els representats del Consell Escolar, els monitors i monitores del grup MOU-TE, de les activitats extraescolars, les persones que dinamitzeu la catequesi, el personal d’administració i serveis, els claustre de professors i professores, i entitats que són properes a nosaltres en el creixement dels nostres alumnes com Càritas, Creu Roja, Fundació Educació Solidària, Fundació Taleia i totes aquelles que els acompanyeu en l’àmbit professionalitzador.

Així doncs l’escola, va convidar a aquest acte festiu, a les 8 del vespres a la sala d’actes de l’Escola, a un petit refrigeri, preparat pels alumnes de la Formació Professional de Cuina i Serveis i tot seguit a l’acte oficial, amb la presentació oficial a càrrec del Director el Sr. Jaume Ars i com a ponent convidat el Sr. Roger Roca, amb la presentació “Camí cap a un somni”.

En aquest senzill però a la vegada emotiu acte, és va reconeixer l’esforç i dedicació de tres treballadors de l’escola, Anna Ais (menjador), Vero Saiz (Llar d’infants), Antonio Morón (manteniment), així com també es va donar la benvinguda, de manera oficial, als nous treballadors.

La nit va acabar amb un sopar tots junts

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Els observatoris astronòmics Sesgueioles i Masquefa detecten la possible caiguda d’un meteorit a Osca

L’observatori astronòmic de Sant Martí Sesgueioles, conjuntament amb altres quatre estacions de la Xarxa de la Universitat de Màlaga i de la Societat Malaguenya...

Acord per unir esforços i impulsar nou sòl industrial a l’Anoia Sud

El Consell Comarcal de l’Anoia i els Ajuntaments de Piera, Masquefa i Els Hostalets de Pierola treballaran conjuntament per al desenvolupament de nou sòl...

El FineArt celebrarà la 10a edició amb una quarantena d’exposicions

FineArt Igualada, que tindrà lloc del 25 de febrer al 20 de març, ja té imatge per celebrar la seva desena edició. Com ja...

Aigua de Rigat seguirà com a patrocinador principal de l’Igualada HC

Aigua de Rigat, companyia gestora del cicle de l’aigua a Igualada, i l’Igualada Hoquei Club han renovat el seu conveni de col·laboració per a...

Esquerra Igualada també critica que encara no s’hagin aplicat les noves mesures de seguretat

A principis de setmana era Igualada Som-hi qui alçava la veu i ara és Esquerra Republicana qui també ha criticat que Igualada encara no...
Compartir