Aigua de Rigat i Ajuntament renoven el fons solidari per a les famílies vulnerables
A

Des de la creació d'aquest conveni, l’any 2016, i fins al 2023, s’han destinat un total de 79.000 euros que han servit per pagar 896 rebuts de l’aigua de més de 400 famílies d’Igualada.

26 de març de 2024

L’Ajuntament d’Igualada i Aigua de Rigat, companyia gestora del cicle de l’aigua i serveis mediambientals al municipi, han renovat el fons de solidaritat adreçat a finançar el rebut de l’aigua a les persones en situació de vulnerabilitat que no puguin fer-hi front. Des de la creació d’aquest conveni, l’any 2016, i fins al 2023, s’han destinat un total de 79.000 euros que han servit per pagar 896 rebuts de l’aigua de més de 400 famílies d’Igualada. L’import que es disposa aquest any és de 16.500 euros i servirà per garantir el servei d’aigua a totes les persones del municipi.
El fons de solidaritat és un ajut que aporta la companyia d’aigua i comporta l’exempció del pagament dels conceptes de la factura que siguin de titularitat d’Aigua de Rigat a aquelles persones que estiguin en situació de precarietat i vulnerabilitat econòmica, segons l’informe de risc d’exclusió residencial comunicat pels serveis socials.
La renovació del fons de solidaritat s’ha signat recentment a les oficines d’Aigua de Rigat i ha anat a càrrec de la regidora d’Acció Social, Sandra de la Iglesia, i del gerent d’Aigua de Rigat, Francesc Giralt.
La regidora d’Acció Social, Sandra de la Iglesia, ha destacat la bona col·laboració i predisposició que hi ha per part de la companyia a fer front a aquest tipus de  situacions i ha remarcat el paper de l’Ajuntament d’Igualada davant les persones en situació de precarietat i vulnerabilitat econòmica. Per la seva part, el gerent d’Aigua de Rigat, Francesc Giralt, ha subratllat el compromís social de la companyia: “impulsem el cicle social de l’aigua per garantir el subministrament a totes les persones.
És en aquest sentit que, amb aquest fons de solidaritat que renovem, facilitem l’accés a l’aigua a aquelles famílies que es troben en situació de vulnerabilitat i treballem amb l’Ajuntament d’Igualada per detectar amb rapidesa aquests casos i oferir-los solucions”.
Aigua de Rigat és una companyia compromesa amb les persones i el seu benestar. La seva missió és aconseguir una gestió eficient, sostenible i solidària dels recursos hídrics, amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Et semblaria bé fer el debat electoral a la Catalunya Nord?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta