Fem roses per Sant Jordi

21 d'abril de 2020

Dijous és Sant Jordi i enguany el celebrarem confinats a casa i és un bon moment per practicar la nostra traça amb les manualitats i fer unes magnífiques roses i punts de llibre que tindran un significat especial perquè seran duradors. Doncs apa, anem per feina amb aquestes propostes que us detallem a continuació.

ROSES DE SANT JORDI PER FER AMB ELS PETITS DE CASA

Model 1

– Làmines de Goma Eva vermelles i verdes
– Tisores
– Silicona
– Llapis de fusta

PROCEDIMENT:

– Dibuixar amb llapis la forma de les fulles sobre la làmina de Goma Eva verda.
– Retallar les fulles.
– Enganxar-les amb silicona de manera que de la part més ample estiguin una a sobre l’altra formant una mena de -L.
– Retallar rectangles prims de Goma Eva vermella de diferent mida, els més llargs aniran als laterals i els més petits a l’interior.
– Doblegar els rectangles en forma de -U inversa i enganxar-los amb silicona tot formant una flor rodona.

S’ha de tenir una mica de cura per fer aquest treball manual, paciència i dedicació són necessàries. En utilitzar la pistola de silicona els infants necessitaran el suport dels adults. Es pot fer igual utilitzant cartolina o fulls de colors.

Model 2

– Cartolina vermella
– Cartolina verda
– Tisores
– Cola de barra forta
– Llapis de fusta

PROCEDIMENT:

– Dibuixar la base de la rosa, és a dir, les fulles. Es partirà d’un tall de cartolina verda i es dibuixaran tres fulles unides seguint la forma bàsica d’un triangle.
– Es retallaran les tres fulles unides dibuixades.
– Es dibuixaran sobre la cartolina vermella els pètals de la rosa seguint la forma dels reals de les flors.
– Seguidament es retallaran i s’aniran unint enganxats entre ells des de la base fins a la part de dalt de la flor on estaran encaixats per dalt a partir d’un petit tall d’encaix fet amb les tisores.

Es recomana que la cola sigui forta per enganxar la base de la flor. Es suggereix la silicona.

 

COM FER UN PUNT DE LLIBRE EN FORMA DE DRAC

– Fulls de paper de colors verd, marró fosc, marró clar, groc, vermell, blanc i negre
– Llapis
– Regle
– Tisores
– Retoladors: verd, marró, groc, negre i taronja
– Cola

Retalla un tros rectangular de paper verd de 10 centímetres d’ample per 18 centímetres d’alt. Doblega’l per la meitat de manera horitzontal. A continuació marca la meitat en sentit perpendicular. Fes un altre plec vertical seguint la marca que acabes de fer. Els dos extrems han de quedar alineats. Dóna-li la volta i doblega en diagonal els dos extrems. Torna a girar la peça i retalla l’angle superior esquerre.

Dibuixa una ala en el paper marró fosc. Repeteix el dibuix en el paper marró clar. Retalla les ales. Dibuixa també la forma d’un foc en un paper groc. Repeteix el dibuix una mica més gran en el paper vermell. Retalla les dues formes de foc.
En un rectangle de paper color verd marca uns punts de referència cada 2 cm. A continuació retalla en forma de ziga-zaga. Repassa amb un retolador verd el contorn de les puntes.

Talla en paper blanc rodones per als ulls. Fes servir paper negre per a les pupil·les. Enganxa-les als ulls. Amb un retolador negre pots delinear el contorn. Amb un retolador pinta el contorn de les ales.

Anem a enganxar totes les peces. Primer les ales, una damunt de l’altra. A continuació enganxa l’ull. Les espines dorsals a la part superior. I també darrere del cap. Dóna-li la volta per enganxar el foc a la solapa posterior. Dibuixa el forat del nas amb un retolador negre. El teu drac ja està llest!

 

CLIPS AMB ROSES DE GANXET

Com anem amb el ganxet? Dominem? Per què avui l’hem de fer servir…
Per a fer aquestes roses la veritat és que de fer ganxet no se n’ha de saber, moltíssim, només lo bàsic. O sigui que som-hi, i no us espanteu.

Necessitem:
– Fil o llana de color de les roses (jo he triat vermell i rosa).
– Un ganxet adient (depenent del gruix del fil).
– Tisores.
– Una agulla de llana.
– Feltre verd.
– Clips.
– Cola de roba

I ja podem començar.
Muntarem 25 punts de cadeneta. Després comptem quatre cadenetes enrera i clavem el ganxet per a fer-hi un punt alt. En el mateix forat hi fem dos punts alts més. En total seran tres punts alts en cada punt de cadeneta. I així anar fent fins al final. Quan acabem passem el fil per dintre de la vaga i el tallem deixant-ne un tros una mica llarg. Mireu com queda, com un espiral.
Ho cargolem donant-li forma de rosa. Enfilem l’agulla al tros de fil que hem deixat i ho cosim pel darrera per tal de fixar-la. Ataquem el fil i tallem el que sobra.
Repetim el procés tantes vegades com roses necessitem.
I ja les tenim!!! Fàcil i ràpid de fer.
Ara tallem el feltre en forma de fulles tenint en compte la mida de les flors.
Si les muntem ja estarien llestes!
Però com que vull fer uns clips, primer passaré el clip pel darrere de la flor aprofitant les vagues del ganxet. Ho veieu? Amb el pegament de roba hi enganxem les fulles pel darrere mirant de que quedi estètic.

 

TUTORIAL PER FER UNA ROSA DE PAPER

Comparteix l'article:

Deixa un comentari