Un article de
Redacció
El periòdic comarcal líder de l'Anoia des del 1982.
11 de febrer de 2017

Demà al Museu de la Pell, taller familiar ‘Nosaltres al ciberespai’

Un article de
Redacció
Programming editor for CSS language

Actualment, aquest és un món de dades. Què vol dir això? Com es generen les dades? Què són ben bé? Què passa a les xarxes socials? Les dades aporten coneixement, però com? A qui més en donen, d’informació o coneixement? Com funcionen xarxes socials com Facebook i què implica deixar-hi una empremta virtual? Aquestes són algunes de les qüestions que s’aniran plantejant al llarg de la visita i del taller experimental Nosaltres al ciberespai que aquest diumenge, 12 de febrer, a les 12h, el Museu de la Pell d’Igualada ofereix a l’entorn de l’exposició Immersos en les dades. (Una) adaptació de l’exposició ‘Big Bang Data’ del CCCB.

La conceptualització d’aquesta activitat correspon a La Mandarina de Newton, una empresa amb una remarcable experiència en els camps de la ciència, la tecnologia, l’art i el disseny, en la promoció de l’aprenentatge i la cultura de la innovació per a la millora de les capacitats estratègiques, adreçant-se a públics de totes les edats. Aquest taller, d’una hora i mitja de durada, s’adreça a famílies amb infants a partir de 6 anys. La participació és amb entrada lliure i està condicionada a l’aforament del taller.

Exposició “Immersos en les dades”

Olga Subirós i José Luis de Vicente, que van comissariar l’exposició Big Bang Data, produïda pel CCCB el 2014, són també els responsables de la versió itinerant “Immersos en les dades”, amb què el Museu de la Pell obre la seva programació d’exposicions temporals per al 2017. En ella es donen a conèixer els trets més significatius i destacats del que suposa la producció de dades en quantitats massives en tant que un dels fets fonamentals dels temps actuals.

Mentre que al llarg dels últims quinze anys el cost d’emmagatzemar informació digital ha disminuït enormement, el nombre de dispositius que capten, produeixen i transmeten dades s’ha multiplicat de manera exponencial. La vasta infraestructura industrial que es desplega arreu del món per emmagatzemar memòries, paraules, imatges i actes ja requereix el 2% del consum energètic mundial. L’explosió de les dades creix desenfrenadament, sense que ningú no en pugui veure la fi.

L’exposició, organitzada pel Programa d’Arts Visuals de la Diputació de Barcelona en col·laboració amb l’Ajuntament d’Igualada, es pot visitar amb entrada gratuïta i en horari de dimarts a divendres de 10 a 14h, dijous i divendres de 16 a 20h, i dissabtes, diumenges i festius d’11 a 14h.

Comparteix l'article:

Et recomanem×